Μαλί: Νεκροί δυο Γάλλοι στρατιώτες και αρκετοί τραυματίες -Ανάμεσά τους και παιδιά - iefimerida.gr

Μαλί: Νεκροί δυο Γάλλοι στρατιώτες και αρκετοί τραυματίες -Ανάμεσά τους και παιδιά

Επεισόδια Μαλί/ Φωτογραφία αρχείου AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο βόρειο Μαλί και 12 άλλοι άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί Γάλλοι στρατιώτες, τραυματίστηκαν.

Αυτό συνέβη όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε περίπολο στην πόλη Γκάο, στο βόρειο Μαλί, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Μαλί.

Από την πλευρά του, ο γαλλικός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας αριθμός αμάχων σκοτώθηκε στην επίθεση και ότι εξετάζει την κατάσταση της γαλλικής περιπόλου 30 ανδρών που δέχτηκε επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Πατρίκ Στάιγκερ δήλωσε ότι η έκρηξη, που σημειώθηκε κοντά σε τρία οχήματα του γαλλικού στρατού στη διάρκεια κοινής περιπολίας με τα στρατεύματα του Μαλί, «προκάλεσε έναν αριθμό θυμάτων μεταξύ αμάχων, περιλαμβανομένων παιδιών. Η (γαλλική) μονάδα έχει αναλάβει τον έλεγχο».

Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφέρει αριθμό τραυματιών και είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αριθμό νεκρών μεταξύ των γάλλων στρατιωτών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάλι Γάλλοι στρατιώτες επίθεση νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ