Γερμανός πρεσβευτής: Αβάσιμα τα περί ανταλλαγών μεταξύ Αθήνας-Βερολίνου για Σκοπιανό και οικονομία - iefimerida.gr

Γερμανός πρεσβευτής: Αβάσιμα τα περί ανταλλαγών μεταξύ Αθήνας-Βερολίνου για Σκοπιανό και οικονομία

Ο Γενς Πλέτνερ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αβάσιμες και απόλυτα αποκρουστικές χαρακτήρισε ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα τις υποθέσεις για οποιουδήποτε είδους ανταλλαγή, μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας, για το Σκοπιανό και την οικονομία.

«Καθένα από τα θέματα αυτά παραείναι σοβαρό για να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί», τόνισε ο Γενς Πλέτνερ, σε συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο Γερμανός διπλωμάτης χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι αυτό έδειξε ότι «προχωράμε μπροστά».

«Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι η Ελλάδα και η Γερμανία στάθηκαν η μία δίπλα στην άλλη, σε αυτό το ζήτημα. Και οι μεν και οι δε είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειαζόμαστε αυθεντικά ευρωπαϊκές απαντήσεις σε τέτοια ζητήματα που αφορούν την Ένωση ως σύνολο», δήλωσε.

Σε σχετική ερώτηση, ο Πλέτνερ χαρακτήρισε καλή για την Ελλάδα και την Ευρώπη τη συμφωνία στο Eurogroup και εκτίμησε ότι αυτή δείχνει πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λειτουργεί.

Τόνισε ακόμη ότι «μόνον αν η χώρα παραμείνει σε τροχιά μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού θα μπορέσουν οι Έλληνες να δρέψουν τους καρπούς των δύσκολων προσπαθειών που πραγματοποίησαν».

Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία «θα στρώσει τον δρόμο, αφενός, σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και αφετέρου, σε μεγαλύτερη δημοσιονομική σύνεση» και συμπλήρωσε ότι ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

«Το να ανοίγουν ξανά συζητήσεις και να αμφισβητούνται τα αποτελέσματα όσων επιτεύχθηκαν θα πήγαινε τη χώρα πίσω», υπογράμμισε ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ