Ενας Κουβανός, τελετάρχης της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στο Μανχάταν - iefimerida.gr

Ενας Κουβανός, τελετάρχης της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στο Μανχάταν

Ενας Κουβανός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει την κρίση» υποστηρίζει ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος θα είναι ο μόνος τελετάρχης της φετινής ελληνικής παρέλασης στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, την ερχόμενη Κυριακή, ανήμερα της εθνικής μας επετείου.

Ο κ. Μενέντεζ, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και θεωρείται από στελέχη της Ομογένειας «μια από τις πιο ισχυρές φωνές» στην Ουάσιγκτον για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «στέκονται στο πλευρό» της χώρας μας. Αν και είναι αισιόδοξος, όπως είπε, για το μέλλον της Ελλάδας, και επειδή «υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε την ανάγκη «να αντιμετωπιστεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους με περισσότερη αποφασιστικότητα και συλλογικότητα».

Ο δημοκρατικός γερουσιαστής, που εκλέγεται στην πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στο Κυπριακό υποστήριξε ότι «δεν νοείται λύση του προβλήματος, χωρίς την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο και των εποίκων που μεταφέρθηκαν στο βόρειο τμήμα για να αλλοιώσουν το δημογραφικό χαρακτήρα του νησιού». Ο κ. Μενέντεζ τόνισε ότι «λόγω της τουρκικής αρνητικής στάσης δεν έχουν προχωρήσει οι συνομιλίες για την επίλυση του προβλήματος» και εξέφρασε την αντίθεσή του στην οποιαδήποτε προσπάθεια από μέρους του ΟΗΕ να επιβάλλει χρονοδιάγραμμα.

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Αμερικανός γερουσιαστής επανέλαβε ότι χωρίς λύση του προβλήματος με το όνομα, η πΓΔΜ δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Μιλώντας για το πως νιώθει που θα είναι τελετάρχης στη μεθαυριανή ελληνική παρέλαση στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μενέντεζ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή. Να είσαι τελετάρχης στην παρέλαση που τιμάται η μνήμη των ηρώων του ελληνικού αγώνα για ανεξαρτησία, αποτελεί τη μέγιστη τιμή. Είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή θα γίνει μια μεγάλη παρέλαση μέσα από την οποία θα προβληθεί η δύναμη και η προσφορά της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας». Επίσης, επισήμανε ότι «η παρέλαση θα δώσει την ευκαιρία να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές και να εκφράσουμε την υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας», καθώς και ότι «η συμμαχία ΗΠΑ-Ελλάδας έχει πάντα ισχυρές βάσεις. Οι φίλοι δεν φαίνονται μόνο στα εύκολα, αλλά και μπροστά στις δυσκολίες».

Ο κουβανικής καταγωγής Ρόμπερτ Μενέντεζ αναφέρθηκε και στην πολύχρονη φιλία του με τον Ελληνοκύπριο ομογενή Τάσο Ζαμπά, ο οποίος είναι πρόσφυγας από το χωριό Πραστειό της Μόρφου και σήμερα πρόεδρος της Επιτροπής «Δικαιοσύνη για την Κύπρο», της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. «Όταν τον 1995, ως μέλος τότε της Βουλής των Αντιπροσώπων, επισκέφθηκα μαζί με τον Τάσο το σπίτι του που βρίσκεται στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, είχα βιώσει από κοντά την παραβίαση του διεθνούς δικαίου» είπε, σημειώνοντας ότι «όσο ο Τάσος, η οικογένειά του και όλοι οι πρόσφυγες της Κύπρου δεν μπορούν να μεταβούν και να ζήσουν στα χωριά και στις πόλεις τους χωρίς περιορισμούς, δεν θα σταματήσω να κάνω ότι μπορώ για να εφαρμοστεί το δίκαιο και στην περίπτωση της Κύπρου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ