Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Επ’ αόριστον ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά -Τυπική η ημερομηνία στην ΠΝΠ - iefimerida.gr

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Επ’ αόριστον ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά -Τυπική η ημερομηνία στην ΠΝΠ

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου θα ισχύσει επ’ αόριστον, δήλωσε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο ΑΠΕ ότι η 31η Δεκεμβρίου 2018, που αναφέρεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή «γίνεται για καθαρά τυπικούς λόγους δημοσιονομικής τάξης».

«Επειδή η υλοποίηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ έχει ένα δημοσιονομικό κόστος το οποίο δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2018, ο οποίος και θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί, γι' αυτό και αναφέρεται η συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου», διευκρίνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Άλλωστε, συνέχισε ο βουλευτής Χίου, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν εκ του Συντάγματος ισχύ για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (λίγων μηνών), ως τη λήξη της οποίας πρέπει να εισαχθούν στη Βουλή για κύρωση ώστε να γίνουν νόμος του κράτους. «Η επιλογή της νομοθέτησης δια Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε εν προκειμένω, όπως έχει ήδη εξηγηθεί, λόγω της εξαιρετικά σύντομης προθεσμίας της 1ης Ιουλίου» κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνοντας πως «κατά τα λοιπά, ισχύουν οι δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι το μέτρο θα ισχύσει επ' αόριστον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΦΠΑ ανδρεας μιχαηλίδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ