Πρεμιέρα για το νέο iPad στην Ελλάδα - Ακριβότερο κατά 132 ευρώ από τις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Πρεμιέρα για το νέο iPad στην Ελλάδα - Ακριβότερο κατά 132 ευρώ από τις ΗΠΑ

ipad
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελευταία συνέλευση της Apple, έπεσε η ιδέα να εξαγοράσουν την Ελλάδα. Ίσως τότε να είχαμε δικαίωμα ως έθνος στην υπαλληλική έκπτωση που θα μας επέτρεπε να αγοράσουμε τα i-καλούδια της σε λογικές τιμές.

Το καλό νέο είναι ότι το νέο iPad κυκλοφόρησε στην Ελλάδα μερικές μόλις μέρες μετά από την Αμερική. Και όχι κάποιους μήνες μετά, όπως συνέβη στην περίπτωση του iPad 2.

Το κακό είναι ότι, όσο και να εκτιμάμε την ποιότητα της νέας ταμπλέτας της Apple, ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα μπορέσουν να τρέξουν να την αγοράσουν.

Ακόμη και αν το καταναλωτικό χούι πεθαίνει τελευταίο, αν κρίνουμε από τις πολύ καλές πωλήσεις του iPhone 4S, εν μέσω κρίσης. Και μάλιστα από καταναλωτές μικρότερης ηλικίας.

Όσο όμως καλή διάθεση και αν έχει κάποιος, δεν μπορεί να παρατηρήσει την διαφορά τιμής ανάμεσα στην Αμερική και τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα η απλή έκδοση του νέου iPad (16GB, Wi Fi) κοστίζει 377 ευρώ στην Αμερική και 509 στην Ελλάδα. Μια διαφορά 132 ευρώ για να μην κάθεστε να μετράτε.

Ενώ και η τιμή του παλιότερου μοντέλου iPad 2 (16GB, Wi Fi), που έχει πέσει για να κάνει χώρο στο καινούργιο, ξεκινάει από τα 302 ευρώ στην Αμερική, ενώ στην Ελλάδα τιμολογείται από 429 ευρώ. Διαφορά 127 ευρώ.

Επειδή η δημαγωγία δεν είναι καλό πράγμα, οφείλουμε να τονίσουμε ότι μια διαφορά τιμής είναι δεδομένη, λόγω αυξημένων μεταφορικών από Κίνα και λοιπών παραγόντων.

Και στην τελική το μηχάνημα τα αξίζει τα λεφτά του. Όπως είναι εμφανές από τα 3.000.000 που πούλησε τις πρώτες μέρες της διάθεσής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ