Ντράγκι: Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να ζουν με λιγότερα - iefimerida.gr

Ντράγκι: Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να ζουν με λιγότερα

Ντράγκι: Οι Έλληνες πρέπει να αποδεχτούν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία να δραπετεύσει από το τρέχον πτωτικό σπιράλ εάν υλοποιήσει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν εγκριθεί από το κοινοβούλιό της, δήλωσε ο Mario Draghi, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη γερμανική εφημερίδα Bild-Zeitung.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα, ο Draghi υποστήριξε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, ενώ εξήγησε πως «για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, χρειάζεται σταθερές πολιτικές συνθήκες».

Τόνισε, δε, ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Ελλάδα, όπως είναι οι φορολογικές, θα έχουν άμεση επίδραση στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχτούν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης, που θα επέλθει μέσω της μείωσης των μισθών».

Ακόμη, τάχθηκε κατά της έκδοσης ευρωομολόγων, εξηγώντας ότι η ευρωζώνη θα πρέπει να αποφύγει μία κατάσταση όπου μία ή δύο χώρες θα πληρώνουν τα λάθη των υπολοίπων αδύναμων χωρών-μελών και όλη η ευρωζώνη θα χρηματοδοτείται με ευρωομόλογα.

Ο Draghi δήλωσε ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε ακόμη περισσότερα προβλήματα εάν ήταν μόνη της και με το δικό της νόμισμα, με υψηλό πληθωρισμό και αστάθεια και χωρίς κανέναν να έρθει για να τη βοηθήσει χρηματοοικονομικά.

Ο Draghi τόνισε πως μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά πρόσθεσε πως η ευρωζώνη θα πρέπει να αποφύγει να γίνει μια «transfer zone» στην οποία μία ή δύο χώρες πληρώνουν το λογαριασμό για τα έξοδα των άλλων και όλη η ζώνη χρηματοδοτείται με ευρωομόλογα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ