Η συγκλονιστική εξομολόγηση στο TEDxAthens της ψυχολόγου με εγκεφαλική παράλυση [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η συγκλονιστική εξομολόγηση στο TEDxAthens της ψυχολόγου με εγκεφαλική παράλυση [εικόνες & βίντεο]

Η ψυχολόγος Μαρία Ιωαννίδου /Φωτογραφία: @mariaioannidou
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μαρία Ιωαννίδου δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα.

Πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, αυτό δεν την εμπόδισε όμως να σπουδάσει ψυχολογία, να γίνει ψυχοθεραπεύτρια και να βοηθάει τον κόσμο που το έχει ανάγκη.

Η Μαρία Ιωαννίδου παρέδωσε μαθήματα ζωής με την συγκινητική και εμπνευσμένη ομιλία της στο TEDxAthens 2018 πριν λίγες ημέρες.

«Όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους είναι ηλίθιο να μιλάς με πιθανότητες», ήταν τα πρώτα λόγια της. Οι γιατροί είχαν πει στην μητέρα της ότι δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί, αυτή όμως το κατάφερε, απλώς δεν ήταν αυτό που περίμενε. Ήταν ένα παιδί διαφορετικό, μοναδικό και καθόλου συνηθισμένο.

«Είχα ένα δικό μου τρόπο να κινούμαι. Οι γιατροί το ονόμασαν εγκεφαλική παράλυση. Εγώ το ονόμασα ''η δική μου μοναδικότητα''». Την περισσότερη ζωή της την περνούσε στο πάτωμα. Εκεί έμαθε να παίζει, να ζωγραφίζει αλλά και να χορεύει.

Διαβάστε την συγκλονιστική εξομολόγηση της ψυχολόγου με εγκεφαλική παράλυση στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ