Χρηματιστήριο: Στη Μυτιληναίος το πρώτο βραβείο IR μεταξύ των εισηγμένων - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Στη Μυτιληναίος το πρώτο βραβείο IR μεταξύ των εισηγμένων

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως το κορυφαίο των εισηγμένων εταιρειών για το 2017 βράβευσε το Χρηματιστήριο Αθηνών το Τμήμα Επενδυτικών Σχέσεών (Investor Relations) της Μυτιληναίος.

Η βράβευση στην εκδήλωση του Χρηματιστηρίου με θέμα «Η αξία της εταιρικής διακυβέρνησης» καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της νέας εταιρικής δομής της Μυτιληναίος με βάση τα καλύτερα διεθνή πρότυπα, που υιοθέτησε μετά τον σαρωτικό μετασχηματισμό.

Το βραβείο για την «Μυτιληναίος» παρέλαβε ο κ. Δημ Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων τις εταιρείας (δεύτερος από δεξιά)

Οι δομικές αλλαγές στην εταιρική λειτουργία έτσι να εναρμονίζονται με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές αποτέλεσαν βασική προτεραιτότητα για τον πρόεδρο Ευάγγελο Μυτιληναίο, ο οποίος στις αρχές του Ιουνίου και κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, για να τονίσει τη σημασία των αλλαγών, διάβασε μέρος της επιστολής που είχε στείλει στους εργαζόμενους τον περασμένο Δεκέμβριο:

«Χάρη στις προσπάθειες όλων μας, βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή των τελευταίων δέκα χρόνων. Και αυτή ακριβώς η στιγμή, είναι η πλέον κατάλληλη για να ανοίξουμε τα φτερά μας και να μετεξελιχθούμε στην μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της Ελλάδος.

Στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας μας, θα πρωταγωνιστεί μία ελληνική στην καρδιά, αλλά πολυεθνική σε μέγεθος και προοπτική, εταιρεία, που μπορεί να σταθεί επάξια στις παγκόσμιες αγορές, χωρίς να επηρεάζεται από τους κλυδωνισμούς της εγχώριας κρίσης».

«Η νέα μας δομή έχει σχεδιαστεί και διαρθρωθεί με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές».

Η «Mυτιληναίoς» μετά τον μετασχηματισμό της έχει καταφέρει να είναι η πρώτη μη τραπεζική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει Διεύθυνση Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Στιγμιότυπο από τη βράβευση στο Χρηματιστήριο

Επιπλέον έχει προχωρήσει στη δημιουργία Εκτελεστικής Επιτροπής που ασχολείται με την καθημερινή λειτουργία και διοίκηση της εταιρείας, συνεπικουρούμενη από αρμόδιες επιτροπές (Metallurgy, Energy EPC, Finance, Capital allocation).

Μείζονος σημασίας είναι και η αναδιοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται 64% ανεξαρτησία στο ΔΣ και 100% ανεξαρτησία στις Επιτροπές ΔΣ (Ελέγχου και Αμοιβών & Υποψηφιοτήτων).

Εξίσου σημαντική είναι και η αναβάθμιση της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν εξειδίκευση σε όλες τι επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, εμπειρία σε διοικητικά συμβούλια, σε χρηματοοικονομικά, νομικά και ρυθμιστικά θέματα, στις διεθνείς κεφαλαιαγορές αλλά και διεθνή και ακαδημαϊκή εμπειρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μυτιληναίος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ