«Φέρτε πίσω τα λεφτά από τα μαϊμού επιδόματα και περασμένα ξεχασμένα»

Σε εισπρακτικές δικηγορικές εταιρείες θα αναθέσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το τιτάνιο έργο της επιστροφής στο Δημόσιο όλων των χρημάτων που έχουν πάρει έως σήμερα οι περίπου 36.000 μαϊμού επιδοματούχοι κάθε είδους.

Πρόκειται για πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και οι δικηγόροι που θα επιτύχουν τους συμβιβασμούς θα αμειφθούν με συγκεκριμένο ποσοστό που δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Σε αυτή την περίπτωση θα παύει κάθε απαίτηση του ελληνικού Δημοσίου από τους πολίτες.

Σε αντίθετη περίπτωση η υπόθεση θα οδηγείται σε δικαστική λύση με την άσκηση των ενδίκων μέσων που προβλέπει ο ποινικός κώδικας.

Στο υπουργείο Υγείας πάντως εκτιμούν ότι ο τελικός αριθμός των δικαιούχων μαϊμού θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τους 36.000 σήμερα και δεν αποκλείεται να διπλασιαστεί, ώστε να μειωθεί αντίστοιχα ο αριθμός των πραγματικών δικαιούχων που σήμερα είναι 203.998 άτομα.

Σε αυτό συνηγορούν δύο λόγοι:

Πρώτον το γεγονός ότι καθημερινά προσέρχονται στα ΚΕΠ δεκάδες πολίτες που είχαν απογραφεί ως δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων και ζητούν -με διάφορες δικαιολογίες- την εξαίρεσή τους από τις σχετικές λίστες.

Δεύτερον το ότι έχουν ήδη ξεκινήσεις διασταυρώσεις των στοιχείων της απογραφής με τα Δημοτολόγια και τα Ληξιαρχεία καθώς και με τις βάσεις δεδομένων του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ προκειμένου να εντοπιστούν διπλοεγγραφές και άλλες... ατασθαλίες.

Από την άλλη πλευρά, σε ότι αφορά στις περιπτώσεις των δεκάδων γιατρών του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών ταμείων που συμμετείχαν στη «βαριά βιομηχανία» των πλαστών γνωματεύσεων, ξεκινά ήδη πειθαρχικός έλεγχος, αλλά και έλεγχος στα περιουσιακά τους στοιχεία με άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ