Εικόνες-σοκ: Αστυνομικός ρίχνει με τέιζερ πισώπλατα σε άοπλο Αφροαμερικανό [βίντεο] - iefimerida.gr

Εικόνες-σοκ: Αστυνομικός ρίχνει με τέιζερ πισώπλατα σε άοπλο Αφροαμερικανό [βίντεο]

Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο προκαλεί στις ΗΠΑ ένα νέο κρούσμα αστυνομικής βίας, καθώς βίντεο δείχνει αστυνομικό να ρίχνει πισώπλατα με όπλο τέιζερ σ’ έναν άοπλο Αφροαμερικανό, που καθόταν στην άκρη του πεζοδρομίου.

Στις εικόνες που κατέγραψε περαστικός στην πόλη Λάνκαστερ στην Πενσιλβάνια διακρίνεται ο 27χρονος Σον Γουίλιαμς να κάθεται στο πεζοδρόμιο με τα χέρια απλωμένα, ακουμπισμένα στα γόνατά του. Αστυνομικοί του λένε να απλώσει τα πόδια του, κι εκείνος το κάνει ελαφρά. Όταν ένα όργανο της τάξης του λέει να τα σταυρώσει, ο 27χρονος πλησιάζει το ένα πόδι στο άλλο, αλλά εκείνη τη στιγμή δέχεται πισώπλατα το χτύπημα από το τέιζερ.

Οργισμένη η δήμαρχος της πόλης, Ντανίν Σορέις, διέταξε έρευνα για το συμβάν και δήλωσε ότι θα διατάξει από δω και πέρα όλοι οι αστυνομικοί του Λάνκαστερ να φορούν κάμερες στις στολές τους.

«Όπως κι εσείς, όταν είδα το βίντεο εξοργίστηκα», είπε. «Το θέμα μου προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν τον τρόπο άσκησης βίας».

Η αστυνομία λέει ότι έλαβε κλήση για ένα άτομο -το θύμα- που απειλούσε περιοίκους μ’ ένα ρόπαλο, που βρέθηκε κοντά στο σημείο. Υποστηρίζει ακόμη ότι ο Γουίλιαμς αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις εντολές των οργάνων της τάξης. Το θύμα συνελήφθη τελικά βάσει προηγούμενου εντάλματος κατηγορούμενο για κατοχή ναρκωτικών και μέθη σε δημόσιο χώρο κι αφέθηκε ελεύθερο με εγγύηση 5.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Πενσυλβάνια Λάνκαστερ τέιζερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ