Το πιο ακριβό σάντουιτς του κόσμου κοστίζει 185 δολάρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Το πιο ακριβό σάντουιτς του κόσμου κοστίζει 185 δολάρια [εικόνες]

Το πιο ακριβό σάντουιτς του κόσμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φάγατε το μεσημεριανό σας; Τι ήταν αυτό; Μια απλά σαλάτα; Μια κρύα σούπα ή ένα πιάτο ζυμαρικά; Μήπως θα θέλατε να δοκιμάσετε το πιο ακριβό σάντουιτς του κόσμου;

Ένα μικρό εστιατόριο, το Don Wagu, που έχει ο σεφ Σάμιουελ Κλοντς στην South William Street, στη Νέα Υόρκη, άνοιξε σήμερα και θα σερβίρει στην οικονομική περιοχή της πόλης τα πιο πολυτελή σάντουιτς βόειου κρέατος στον πλανήτη.

A post shared by Don Wagyu (@donwagyu) on Jun 26, 2018 at 10:10am PDT


Το εστιατόριο, σχεδιασμένο κυρίως για take – away φαγητό – αν και υπάρχουν έξι θέσεις στο μπαρ – οι εραστές των σάντουιτς μπορούν να τρεις διαφορετικές ποικιλίες του «Sando» - όλα περιέχουν βραβευμένο βόειο κρέας wagyu (από φυλές ιαπωνικών βοοειδών).

Κάθε επιλογή παρουσιάζει το βόειο κρέας wagyu τηγανισμένο σε φρυγανιά και σερβίρεται μισοψημένο σε pain de mie (μαλακό λευκό ψωμί) με την ιαπωνική σάλτσα μπριζόλας tare, φτιαγμένη από κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο μαγειρεμένο σε σάκε, mirin, tamari και μαύρο ξύδι.

Αυτό παρουσιάζεται στους πελάτες με τηγανιτές πατάτες και φύκια.

Η διαφορά μεταξύ καθεμιάς από τις τρεις επιλογές οφείλεται στο χρησιμοποιούμενο βόειο κρέας και, ως εκ τούτου, στην τιμή. Η φθηνότερη είναι η έκδοση των 28 δολαρίων που ονομάζεται « The Washugyu», που χρησιμοποιεί κρέας από ιαπωνικό – αμερικανικό υβρίδιο, το tajima και το Black Angus.

A post shared by Joe Harper (@ohjoeharper) on Jun 26, 2018 at 12:40pm PDT


Ακολουθεί το «A5 Miyazaki Wagyu» το οποίο χρησιμοποιεί βοδινό « miyazaki», με τιμή 75 δολάρια.

Αλλά το βαρέων βαρών σάντουιτς, είναι το A5 Ozaki. Φτιαγμένο από βόειο κρέας από αγρόκτημα οικογενειακής διαχείρισης στην επαρχία Miyazaki της Ιαπωνίας, το Ozaki είναι το μόνο βοδινό κρέας που ονομάζεται έτσι από τον αγρότη που το παράγει – τον κύριο Muneharu Ozaki. Φυσικά είναι κορυφαίο, όπως κορυφαία είναι και η τιμή του: 185 δολάρια.

A post shared by Don Wagyu (@donwagyu) on Jun 21, 2018 at 12:18pm PDT


Αλλά λένε πως λιώνει στο στόμα. Και σερβίρεται στο δικό του ξύλινο κουτί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σάντουιτς βόειο κρέας A5 Ozaki Νέα Υόρκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ