Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για την αθώωση Ηριάννας και Περικλή -Νίκη του κινήματος συμπαράστασης - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για την αθώωση Ηριάννας και Περικλή -Νίκη του κινήματος συμπαράστασης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγα λεπτά μετά την απόφαση του Εφετείου που αθώωσε τον Περικλή και την Ηριάννα, με δήλωση της Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου τύπου του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου.

Μάλιστα, έκανε λόγο για νίκη του κινήματος συμπαράστασης στους δυο συλληφθέντες και για αποκατάσταση του αισθήματος εμπιστοσύνης στην Δικαιοσύνη.

Η δήλωση της Ράνιας Σβίγγου:

«Η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης και αποτελεί μία νίκη για το πολύμορφο κίνημα που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να συμπαραστέκεται στους δυο νέους, για το δικαίωμά τους σε μία δίκαιη δίκη, για να λάμψει η αλήθεια».

Λίγο αργότερα ήρθε και η επίσημα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά μία τεράστια αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος τους, αφού όμως πρώτα παρέμειναν έγκλειστοι, για έναν χρόνο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «στην αθώωση των δύο συνετέλεσε ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης. Η κινητοποίηση αυτή συνέβαλλε στην εξουδετέρωση του κλίματος τρομοϋστερίας που είχε καλλιεργηθεί από συντηρητικούς κύκλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηριάννα Περικλής Πυρήνες της Φωτιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ