Πιεσμένοι στο Μαξίμου λόγω «152» -Ανησυχούν για τις επιθέσεις στους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας - iefimerida.gr

Πιεσμένοι στο Μαξίμου λόγω «152» -Ανησυχούν για τις επιθέσεις στους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας

Ακραία πόλωση και αναταράξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας εξακολουθεί να προκαλεί η παραίτηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η κυβέρνηση, μετά τη συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, επιμένει στη γραμμή περί «σχεδίου αποστασίας» που περνάει μέσα από επιθέσεις στους βουλευτές της συμπολίτευσης. Και συνεχίζει με αμείωτη ένταση να επιτίθεται κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντας ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το σχέδιο που θα εκπυρσοκροτήσει και εκείνοι που θα καταρρεύσουν θα είναι ο κ. Μητσοτάκης, η σημερινή ακροδεξιά ηγεσία της ΝΔ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους στηρίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής.

«Οχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης

Από το πρωθυπουργικό επιτελείο, πάντως, δεν προτίθενται να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης, παρά τις απώλειες των 2 βουλευτών (Δημήτρη Καμμένου, Γιώργου Λαζαρίδη) που μείωσαν τον αριθμό της πλειοψηφίας στους 152. Κυβερνητικοί παράγοντες θυμίζουν ότι ήταν «πριν λίγες μέρες όταν οι βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας», άρα δεν έχουν -όπως εξηγούν- λόγο να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, «αφού η κυβέρνηση δεν έχει χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Δεύτερον, θυμίζουν ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κυβερνούσε απρόσκοπτα με 151 βουλευτές επί τρία χρόνια.

«Συναγερμός» για τις επιθέσεις στους βουλευτές

Αυτό που προβληματίζει πάρα πολύ την κυβέρνηση -και έχει αποτελέσει, κατά πληροφορίες του iefimerida, αντικείμενο άτυπων συσκέψεων σε υψηλό επίπεδο στο Μαξίμου- είναι το γεγονός ότι μετά τη συμφωνία για το όνομα γίνονται δέκτες επιθέσεων οι βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας. Το κλίμα στις περιφέρειές τους είναι εξόχως τεταμένο και οι περισσότεροι φοβούνται να παραστούν σε δημόσιες εκδηλώσεις. Εξ αυτού του λόγου, και σε μια προσπάθεια να προλάβουν τα χειρότερα, καταγγέλλουν «σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές», κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πολιτικό υπερασπιστή και συνομιλητή φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων.

Παίρνουν πρωτοβουλίες με την επιστροφή Τσίπρα

Ευρεία σύσκεψη, τέλος, του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες προγραμματίζεται με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου και θα βρεθεί σήμερα και αύριο εξ αφορμής της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό και την προσφυγική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ