Κρήτη: Υπογραφές σε συμβάσεις για αναπτυξιακά έργα - iefimerida.gr

Κρήτη: Υπογραφές σε συμβάσεις για αναπτυξιακά έργα

Ο Σταύρος Αρναουτάκης/ Φωτογραφία intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση ένταξης του έργου «Συμπλήρωση - Αναβάθμιση εξοπλισμού Σχολών Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης», υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ.

Το έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020, περιλαμβάνει την προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων και Μηχανικών Κρήτης στα Χανιά.

Στο μεταξύ στο Ηράκλειο ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός υπέγραψε τη σύμβαση για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην συμβολή των οδών Κανάρη και Ικάρου κόστους 105.853,65 ευρώ, η οποία θα εκτελεστεί με ίδιους πόρους.

Πρόκειται για έργο, σύμφωνο με την εταιρεία TUV Hellas, επίσημου φορέα πιστοποίησης παιδικών χαρών, που θα προσφέρει στους δημότες έναν μοντέρνο και ασφαλή χώρο αναψυχής για τα παιδιά και τους γονείς τους, κάνοντας ο δήμος Ηρακλείου ακόμη ένα βήμα στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων της πόλης και ειδικότερα, των παιδικών χαρών.

Ήδη έχουν κατασκευαστεί δυο καινούργιες παιδικές χαρές, ενώ αυτήν την περίοδο αναμορφώνεται ο αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μύρωνα, συμπεριλαμβανομένης και της παιδικής χαράς και σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινό μέχρι το τέλος του 2018 θα έχουν πιστοποιηθεί οι πρώτες παιδικές χαρές.

Σήμερα επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανέφερε πως θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για παρεμβάσεις αναπτυξιακών έργων στην περιοχή Μοιρών Ηρακλείου. Παρεμβάσεις σε αναπτυξιακά έργα σχετικά με το θέμα της λειψυδρίας στην ΤΟΕΒ Γ΄ ζώνης Μοιρών και την αναγκαιότητα αντικατάστασης των παλαιών αρδευτικών δικτύων της περιοχής με την παράλληλη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις γεωτρήσεις. Στις παρεμβάσεις αυτές εντάσσεται και το θέμα βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου Μοιρών. Ο Περιφερειάρχης ενέκρινε επίσης την χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ για την συντήρηση και επισκευές στο δημοτικό οδικό δίκτυο των χωριών Σκάφης, Τζαγκαριάκο και Αργαστήρι στα Χανιά στο δήμο Καντάνου-Σελίνου ενώ εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης η διάθεση πίστωσης 6,6 εκ. ευρώ για την κατασκευή του βιολογικού στη Παλαιόχωρα.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Αρναουτάκης με τον Δήμαρχο της περιοχής Αντώνη Περράκη, εξετάστηκε επίσης η πορεία υλοποίησης των μελετών για την κατασκευή της νέας λιμνοδεξαμενής στη περιοχή της Κουντούρας που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της άρδευσης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ