Βούτσης: Καλώ τον Δ. Καμμένο να παραιτηθεί -Δεν ασκώ εκβιασμό, αλλά πίεση - iefimerida.gr

Βούτσης: Καλώ τον Δ. Καμμένο να παραιτηθεί -Δεν ασκώ εκβιασμό, αλλά πίεση

Νίκος Βούτσης /Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημόσια πρόσκληση απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στον ανεξάρτητο βουλευτή και αντιπρόεδρο ακόμα της Βουλής Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί από τη θέση του και να μην συνεχίσει να επιβαρύνει την Βουλή με την απαίτηση του να του γίνει πρόταση μομφής.

Ο κ. Βούτσης ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός αν και με προσεκτικό τρόπο για τη στάση και την πρακτική που τηρεί ο κ. Καμμένος και είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες:

«Εγώ καλώ δημοσίως και πάλι τον Δημήτρη Καμμένο με βάση και τη συζήτηση στη Διάσκεψη προέδρων που δεν ακούστηκε διαφορετική άποψη. Ο,τι θέλει πολιτικά για ο,τιδήποτε του έχει συμβεί έχει πολλούς τρόπους να το εκθέσει αλλά να μη συνεχίσει να επιβαρύνει τη Βουλή με την απαίτηση να του γίνει μομφή και μάλιστα πολιτικού τύπου για απόψεις».

Ο κ. Βούτσης κάρφωσε μάλιστα τον κ. Καμμένο λέγοντας ότι του είχε ζητήσει να παραιτηθεί και εκείνος τον είχε καθησυχάσει ότι θα επέλεγε αυτή την οδό:

«Στην προηγούμενη Διάσκεψη είχα πάρει πρωτοβουλία ως όφειλα και έθεσα προς συζήτηση το ζήτημα το αντιπροέδρου του κ.Καμμένου με την έννοια ότι πρέπει να διαμορφωθεί μία κοινή αντίληψη γι’ αυτό. Μου είχε στείλει μήνυμα ο κ. Καμμένος την ίδια μέρα που είχε περάσει στο νέο στάτους του ανεξάρτητου ότι αυτονοήτως θα παραιτείτο αμέσως από τη θέση τις επόμενες ημέρες. Είχα καθησυχάσει γιατί ήμουν βέβαιος ότι μόνο μία ερμηνεία μπορούσε να δοθεί ότι οι αντιπρόεδροι είναι εκπρόσωποι των κομμάτων κ ως τέτοιοι μόνο τοποθετούνται άρα δεν μπορεί να παραμείνει ως αντιπρόεδρος αφού άλλαξε το στάτους για το κόμμα που ανήκε γιατί αλλιώς κι η πλειοψηφούσα παράταξη θα μπορούσε να ψηφίσει άλλους. Ο Δημήτρης Καμμένος άκουσε με προσοχή όσα είπαμε και είχαμε πει χθες να απαντήσει κι ο ίδιος αν θα επέμενε στην παραμονή του στη θέση. Απάντησε δια της τηλεόρασης και γι’ αυτό ήρθα, είμαι υποχρεωμένος από τη στιγμή που ο ίδιος είπε ότι θα επιμείνει να μείνει ως αντιπρόεδρος και να γίνει μομφή για να φύγει».

Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι τα χρονικά περιθώρια σφίγγουν για τον νυν ανεξάρτητο βουλευτή, καθώς εάν δεν παραιτηθεί τότε η κυβερνητική πλειοψηφία θα ασκήσει τα δικαιώματά της.

«Δεν ασκώ έναν εκβιασμό. Ασκώ μία πίεση αν καταλαβαίνετε τη διαφορά. Γι’ αυτό δεν λέω και πότε θα γίνει η Διάσκεψη», υπογράμμισε προαναγγέλλοντας ότι μέχρι την επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων οφείλει να έχει παραδώσει την έδρα του.

Ο κ. Βούτσης επέμεινε πως δεν είναι σωστό η Βουλή για πρώτη φορά να οδηγηθεί σε μια διαδικασία πρότασης μομφής αντιπροέδρου με πολιτικό περιεχόμενο.

«Αυτό δεν είναι καλό πράγμα. Δεν είναι σωστό η Βουλή – δεν είναι τυχαίο που δεν έχει ξανασυμβεί – για ένα ζήτημα κανονιστικό. Ξέρουμε τα όρια και τους ρόλους εδώ μέσα. Άρα δεν είναι σωστό ένα ζήτημα το οποίο είναι οφθαλμοφανώς σωστό να λυθεί με ένα τρόπο να πολιτικοποιείται και να βρισκόμαστε καθημερινά ενώπιον δημοσίων ρητορειών ότι εγώ θέλω να μιλήσω 1 και 2 ώρες και να τα πω στους συναδέλφους μου. Όποιος θέλει έρχεται σε εσάς εδώ πηγαίνει στα κανάλια και μπορεί να πει τα πάντα. Δεν είναι σωστό η Βουλή να κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της μία τέτοια διαδικασία για ένα τέτοιο θέμα – κι εγώ δεν θα επέτρεπα να γίνει μομφή για απόψεις του άλλου – δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Να εξελιχθεί μία τέτοια συζήτηση να υπάρξουν προκλήσεις».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής αν και πέρασε η χρονική διάρκεια μέσα στην οποία έπρεπε να απαντήσει ο κύριος Καμμένος είπε ότι δεν θέτει όρια. «Εγώ κάνω μία μεγάλη προσπάθεια Να τεθεί προ των ευθυνών του και να πάρει τις αποφάσεις του. Θα γίνει πάλι Διάσκεψη. Δεν βιαζόμαστε ούτε κανείς μας βάζει ατζέντα. Θα δούμε. Πάντως, οποιαδήποτε πρόταση μομφής, εάν πρόκειται να διατυπωθεί, θα είναι αποκλειστικά και μόνο με το περιεχόμενο που σας είπα.
Έχει ένα ντεντλάιν για τον ίδιο τον κ. Καμμένο που έληγε χθες»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Βούτσης Δημήτρης Καμμένος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ