Μητροπολίτης Ανθιμος: Ξεχνούν τα δεδομένα όσοι μιλούν για διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας - iefimerida.gr

Μητροπολίτης Ανθιμος: Ξεχνούν τα δεδομένα όσοι μιλούν για διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας

Ανθιμος/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κυβερνητικά στελέχη που προωθούν με δηλώσεις τους την ιδέα διαχωρισμού κράτους κι Εκκλησίας δεν υπολογίζουν τα σημερινά δεδομένα.

Αυτό δήλωσε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Τόνισε δε, πως η Εκκλησία έχει μεγάλη πνευματική υπόσταση, προσφορά στο γένος κι έχει πραγματοποιήσει πολλές θυσίες για το καλό της Ελλάδας.

Υπογράμμισε πως στην πλειοψηφία του ο κλήρος ούτε θέλει να συζητήσει για τον διαχωρισμό ούτε είναι διατεθειμένος να το πράξει.

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό και τους τριγμούς που έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εκτίμησε πως θα συνεχιστούν οι αποχωρήσεις μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διευκρίνισε ωστόσο, πως δεν είναι σε θέση να υιοθετήσει σενάριο πτώσης της κυβέρνησης. Επιπλέον, προσέθεσε πως η συμφωνία δεν έπρεπε να συνομολογηθεί με την ΠΓΔΜ, εκτιμώντας ότι ο λαός δεν είναι ικανοποιημένος ή ευχαριστημένος.

Σημείωσε τέλος, ότι δεν μπορεί να φανταστεί πως αληθεύουν οι καταγγελίες του Μεγάρου Μαξίμου για πιέσεις σε βουλευτές από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ