Η Ιαπωνία «χάνει» κι άλλη πριγκίπισσα -Παντρεύεται και αυτή «κοινό θνητό» - iefimerida.gr

Η Ιαπωνία «χάνει» κι άλλη πριγκίπισσα -Παντρεύεται και αυτή «κοινό θνητό»

Η πριγκίπισσα Αγιάκο παντρεύεται «θνητό» (Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/JIJI PRESS)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα βήματα της πριγκίπισσας Μάκο αποφάσισε να ακολουθήσει η πριγκίπισσα Αγιάκο: ανακοίνωσε και εκείνη ότι παντρεύεται «κοινό θνητό», κάτι που θα την αναγκάσει να απαρνηθεί τον τίτλο της.

Η τρίτη κόρη του πρίγκιπα Τακαμάντο- πέθανε το 2002, ήταν εξάδελφος του αυτοκράτορα Ακιχίτο- θα παντρευτεί τον Κέι Μορίγια, έναν 32χρονο υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας. Μάλιστα, το ζευγάρι δεν έχασε χρόνο. Η 27χρονη Αγιάκο τον γνώρισε πριν από λιγότερο από ένα χρόνο και θα αρραβωνιαστούν επίσημα στις 12 Αυγούστου, ενώ ο γάμος τους θα γίνει στο Τόκιο στις 29 Οκτωβρίου.

Η πριγκίπισσα Αγιάκο (Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/JIJI PRESS)

Ολα ξεκίνησαν από την μητέρα της νύφης, πριγκίπισσα Χισάκο, τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς γνώριζε τους γονείς του γαμπρού μέσω μιας ΜΚΟ και αποφάσισε να τους συστήσει, ελπίζοντας ότι η κόρη της θα εμπνευστεί από τις δραστηριότητες της οργάνωσης. Τελικά, οι δυο τους ανακάλυψαν ότι έχουν κι άλλα κοινά πέρα από τη φιλανθρωπική δράση, καθώς αμφότεροι απολαμβάνουν το σκι, τα βιβλία και τα ταξίδια.

Ο αυτοκρατορικός νόμος της Ιαπωνίας προβλέπει ότι η πριγκίπισσα θα πρέπει να εγκαταλείψει την οικογένεια μόλις παντρευτεί τον Μορίγια. Ομως, δεν θα φύγει με άδεια χέρια. Αναμένεται να εισπράξει «μπόνους» που εκτιμάται ότι φτάνει το 1 εκατ. δολάρια.

Τον περασμένο Μάιο, η πριγκίπισσα Μάκο- το μεγαλύτερο εγγόνι του αυτοκράτορα και δεύτερη εξαδέλφη της Αγιάκο- ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παντρευτεί τον Κέι Κομόρο, έναν βοηθό δικηγόρου. Τελικά το ζευγάρι αποφάσισε να αναβάλει τον γάμο έως το 2020, δηλώνοντας ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι για αυτό το βήμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πριγκίπισσα Ιαπωνία Αγιάκο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ