Η Κατερίνα Παπουτσάκη μιλά στο iefimerida για το ξέφρενο πάρτι που ετοιμάζει η Καμεράτα στο Ηρώδειο - iefimerida.gr

Η Κατερίνα Παπουτσάκη μιλά στο iefimerida για το ξέφρενο πάρτι που ετοιμάζει η Καμεράτα στο Ηρώδειο

φωτογραφία: ndpphoto
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Καμεράτα Ορχήστρα και ο μαέστρος της Γιώργος Πέτρου ετοιμάζουν ένα μεγάλο πάρτι στη σκηνή στο Ηρώδειο με τη συμμετοχή εκλεκτών καλλιτεχνών με διαφορετικές πορείες.

Ενα από τα δημοφιλέστερα έργα του μουσικού θεάτρου της εποχής μας, το μιούζικαλ«Company» (Η Παρέα) του Stephen Sondheim, θα παρουσιαστεί τη Κυριακή 8 Ιουλίου και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στο Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

Την Παρέα απαρτίζουν ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, αγαπημένοι ηθοποιοί, Ναταλία Τσαλίκη, Άννα Κουτσαφτίκη, Κατερίνα Παπουτσάκη. Από το χώρο της όπερας, οι σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και Ελένη Σταμίδου, η μέτζο Μαίρη Ελεν Νέζη, οι τενόροι Δημήτρης Ναλμπάντης και Χρήστος Κεχρής και οι καταξιωμένοι πλέον και στο χώρο του Μιούζικαλ, Χάρης Ανδριανός και Γιάννης Καλύβας.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη, ταλαντούχα ηθοποιός με διαπιστευτήρια στο χώρο του τραγουδιού, δηλώνει ενθουσιασμένη με το εγχείρημα και παρουσιάζει στο iefimerida.gr το έργο. «Πράγματι η παρέα, Company, είναι μια παράσταση ιδιαίτερη, ξεχωριστή, μοναδική, υπέροχη, δροσερή με αναφορά στην ανθρώπινη επικοινωνία, στις σχέσεις, τη φιλία!
Το αριστουργηματικό αυτό μιούζικαλ του Stephen Sondheim, πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μπροντγουαίη το 1970, έχει 6 βραβεία Τόνυ (καλύτερου έργου, καλύτερης μουσικής, καλύτερου λιμπρέτου, καλύτερων στίχων κ.ά.), 5 Drama Desk Awards και ένα Theatre World Award».

«Τη δική μας «Παρέα» απαρτίζουν μαζί με την εξαιρετική 35μελη ορχήστρα, οι βαρύτονοι Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Χάρης Ανδριανός, Μάριος Σαραντιδης οι σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και Ελένη Σταμίδου, η μέτζο Μαίρη-Ελεν Νέζη, οι τενόροι Δημήτρης Ναλμπάντης, Χρήστος Κεχρής, Γιάννης Καλύβας, οι ηθοποιοί Ναταλία Τσαλίκη, Άννα Κουτσαφτίκη, Μαρία Κοσμάτου, Ξένια Ντάνια. Ο πολυβραβευμένος Γιώργος Πέτρου διευθύνει, σκηνοθετεί και μεταφράζει, ενώ ο Νίκος Λααρης κάνει τη Μουσική Διδασκαλία. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε μια τόσο ωραία παραγωγή!»

Και τι είναι αυτό που καλείστε να κάνετε επί σκηνής;
«Καλούμαι να ερμηνεύσω τον ρόλο της Ειπριλ. Ευαίσθητη, τρυφερή αλλά και αφελής συνάμα, είναι ένα υπέροχο πλάσμα. Επίσης έχουμε ένα τρίο με τις Ξένια Ντάνια και Μαρία Κοσμάτου, νέες, ανερχόμενες, υπέροχες! Όλο αυτό έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και στο τραγούδι και στις χορογραφίες που υπογράφει ο John Todd, ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς χορευτές και χορογράφους.

Ποια φράση του έργου κρατάτε από την παράσταση;
Μια φράση, που μεταξύ άλλων, κάποια στιγμή λέει ο Ρομπερτ όταν, παρόλο που είναι ο κλασικός αμετάπειστος εργένης, νοιώθει ότι αλλάζει, ξεπερνά το φόβο της δέσμευσης και αναζητά, όπως αναφέρει «Κάποια που να εμπιστευτείς, Κάποια που να συγχωρείς, Κάποια που θες ή δεν θες, Θα ζείτε μαζί, ή λίγο ή πολύ. Κάποια που θα σ' αγαπά, και θα σε πνίγει η στοργή, κάποια που θα ναι εκεί, και όπως κι εσύ, φοβάται κι αυτή. Να έχει ζωή, Να χει ζωή». Και βέβαια στο ρόλο του Ρόμπερτ είναι ο πολυβραβευμένος, με ρεπερτόριο σπουδαίων λυρικών ρόλων, Τάσης Χριστογιαννόπουλος».

Το Ηρώδειο είναι μαγικό!

Το Ηρώδειο σας προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα σε σχέση με κάποιο απλό θέατρο;
«Το Ηρώδειο είναι μαγικό! Εχω παίξει ήδη δυο φορές και συγκίνηση μου και τότε και τώρα είναι απερίγραπτη και ευχαριστώ τον Γιώργο Πέτρου και την Καμεράτα που με ενέταξαν σε αυτή την εξαιρετική παράγωγη!».

Τελευταία σας βλέπουμε όλο και περισσότερο σε παραστάσεις που έχουν και τραγούδι. Είναι κάτι που καλύπτει και τις δυο πλευρές σας; Της ηθοποιού και της ερμηνεύτριας;
«Πάντα συμμετείχα σε μουσικές παραστάσεις και η πρώτη μου παράσταση ήταν μια μουσική παράσταση! Φυσικά, ο χώρος του συμφωνικού μιούζικαλ είναι κάτι καινούργιο για μένα και με συναρπάζει η συνύπαρξη μου με τους εξαίρετους μουσικούς της Καμεράτα και τους εξαιρετικούς λυρικούς καλλιτέχνες και συναδέλφους που συμμετέχουν σε αυτή. Όσο για το μιούζικαλ το αγαπώ όπως αγαπώ και την πρόζα και μ’ αρέσει να εναλλάσσομαι, να εξελίσσομαι σε νέα είδη και να μαθαίνω από τις διαφορετικές δουλειές συνεχώς…. ».

Διακοπές με οικογένεια καθόλου κοσμικά

Θέλετε ή όχι την οικογένεια από κάτω όταν παίζετε;
«Φυσικά και θέλω να είναι κοντά μου όταν είναι εφικτό».

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας, ως μητέρα;
«Όπως όλοι οι φυσιολογικοί γονείς θέλω το παιδί να είναι καλά σωματικά και ψυχικά, θέλω να είναι καλός άνθρωπος, να σέβεται και να πονά τους άλλους».

Ποιες είναι οι καθημερινές κινήσεις φροντίδας για τον εαυτό σας;
«Μήπως έχω χρόνο για αυτό; Όταν βρίσκω, φροντίζω να γυμνάζομαι, να διαβάζω, «νους υγιής εν σώματι υγιεί», να μαγειρεύω για την οικογένεια και να περνώ στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης».

θα παίρνατε κιλά, θα κόβατε τα μαλλιά σας για έναν ρόλο;
«Εννοείται! Ήδη με τα μαλλιά το έχω κάνει , όπως έχω παίξει και ρόλο ηλικιωμένης και ήμουν τότε πολύ μικρή».

Πού και με ποιες συνθήκες είναι οι ιδανικές διακοπές;
«Με την οικογένεια μου και κοινούς φίλους σε μέρη ήρεμα και καθόλου κοσμικά».

Τι ετοιμάζετε για την επόμενη σεζόν;
«Έχω ξεκινήσει ήδη πρόβες για το μιούζικαλ «Ματίλντα», που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και θα ανέβει τον Οκτώβριο στο θέατρο «Ακροπόλ», µε σκηνοθέτιδα την αστείρευτη Θέµιδα Μαρσέλλου, σε παραγωγή του Μάρκου και του Θύµιου Τάγαρη».

Το πάρτι της Καμεράτα στο Ηρώδειο

Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής Γιώργος Πέτρου
Company (Η Παρέα), Μιούζικαλ σε δύο πράξεις
Ωδείο Ηρώδου Αττικού 8 & 9 Ιουλίου, 21:00

Μουσική/στίχοι: Stephen Sondheim
Kείμενο: George Furth
Σκηνοθεσία, Μουσική Διεύθυνση, Μετάφραση: Γιώργος Πέτρου
Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Γιώργινα Γερμανού
Χορογραφία: John Todd
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού
Βοηθός μαέστρος, μουσική προετοιμασία : Νίκος Λαάρης
Φωτογραφίες: Αθηνά Λιάσκου
Οι Μουσικοί της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής

Ολοι καλεσμένοι!

Διανομή:
Ρόμπερτ: Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Τζοάν: Ναταλία Τσαλίκη, Έιμι: Άννα Κουτσαφτίκη, Έιπριλ: Κατερίνα Παπουτσάκη, Σάρα: Μαίρη-Έλεν Νέζη, Χάρι: Χάρης Ανδριανός, Σούζαν: Μυρσίνη Μαργαρίτη, Τζένι: Ελένη Σταμίδου, Πίτερ: Δημήτρης Ναλμπάντης, Πωλ: Γιάννης Καλύβας, Ντέιβιντ: Χρήστος Κεχρής, Λαρι: Μάριος Σαραντίδης, Μάρτα: Ξένια Ντάνια, Κάθυ: Μαρία Κοσμάτου

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης


Μιούζικαλ σε δύο πράξεις (μεταφρασμένο στα ελληνικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους)
Διάρκεια παράστασης: 2:40 λεπτά (με διάλειμμα)
Εισιτήρια από 15 ευρώ (μειωμένο 10 ευρώ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ