Επαγγελματική κατάρτιση του ΟΑΕΔ σε σωφρονιστικά καταστήματα - iefimerida.gr

Επαγγελματική κατάρτιση του ΟΑΕΔ σε σωφρονιστικά καταστήματα

ΟΑΕΔ/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε χθες, στο κατάστημα Κράτησης Δομοκού ο πρώτος κύκλος δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης που υλοποιεί ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, με την απονομή των πιστοποιητικών σε 15 κρατούμενους.

Οι κρατούμενοι ολοκλήρωσαν την κατάρτισή τους στην ειδικότητα «Συντήρηση και Επισκευή κλιματιστικών».

H απονομή πραγματοποιήθηκε παρουσία της διοικήτριας του Οργανισμού Καθηγήτριας Μαρίας Καραμεσίνη και του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευτ. Φυτράκη.

Ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, υλοποιεί ήδη επτά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στις φυλακές της χώρας, με στόχο ο χρόνος κράτησης να αξιοποιείται δημιουργικά και παραγωγικά από τους κρατουμένους που καταρτίζονται, καθώς και για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξή τους, μετά την αποφυλάκιση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ο πρώτος κύκλος δράσεων, που ολοκληρώθηκε χθες, περιλάμβανε τα εξής τρία προγράμματα:

«Μαγειρική» στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, το ίδιο πρόγραμμα στο κατάστημα Κράτησης Χανίων και, τέλος, «Συντήρηση και Επισκευή κλιματιστικών» στο κατάστημα Δομοκού. Ο δεύτερος κύκλος περιλαμβάνει τέσσερα προγράμματα.

Η επίσημη έναρξη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα παρουσία της κ. Καραμεσίνη και του κ. Φυτράκη στο κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων με το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στην ειδικότητα «Τεχνίτες γυψοσανίδων, τεχνοτροπιών και ελαιοχρωματισμών». Το ίδιο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και στα καταστήματα Κράτησης Μαλανδρίνου και Νιγρίτας, ενώ στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών οι κρατούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν στην ειδικότητα «Συντηρητές Κτηρίων».

Αναφερόμενη στο σχεδιασμό των περαιτέρω δράσεων του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κ. Καραμεσίνη δήλωσε: «Φιλοδοξούμε σε κάθε ένα από τα 33 καταστήματα κράτησης που λειτουργούν στη χώρα, ο ΟΑΕΔ να λειτουργεί ένα εργαστήριο επαγγελματικής κατάρτισης. Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε, με την τεχνογνωσία και την υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική υποδομή του Οργανισμού, στην αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος της κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης των κρατουμένων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ