Ο Τραμπ τα βάζει τώρα και με τη Harley Davidson - iefimerida.gr

Ο Τραμπ τα βάζει τώρα και με τη Harley Davidson

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρ και μανία έγινε ο Ντοναλντ Τραμπ με την απόφαση της Harley-Davidson να μεταφέρει εκτός ΗΠΑ την παραγωγή μοτοσικλετών της που προορίζονται για τις αγορές της ΕΕ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προβαίνει στην ενέργεια αυτή για να αποφύγει τους δασμούς που επέβαλαν οι Βρυξέλλες σε αντίποινα για τους Αμερικανικούς δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο. Κι όπως εξήγησε τα αντίποινα της Ε.Ε. αυξάνουν κατά μέσο όρο το κόστος της κάθε μοτοσυκλέτας κατά 2.200 δολάρια, καθώς από τις 22 Ιουνίου οι ευρωπαϊκοί δασμοί αυξήθηκαν στο 31% από μόλις 6%. Πρόκειται για ένα πρόσθετο βάρος ύψους 90 εκατ. έως 100 εκατ. δολαρίων ετησίως για την εταιρεία, που επιθυμεί να απορροφήσει το έξτρα κόστος αντί να το περάσει στους καταναλωτές.

Ο Τραμπ τα βάζει τώρα και με τη Harley Davidson  | iefimerida.gr 0

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δήλωσε «κατάπληκτος» μέσω Twitter διότι «η Χάρλεϊ-Ντέιβιντσον, από όλες τις εταιρείες, έγινε η πρώτη που κουνάει Λευκή Σημαία. Έδωσα σκληρή μάχη για αυτήν (την εταιρεία) και αυτή δεν θέλει να πληρώνει δασμούς για να πουλάει (μοτοσικλέτες) στην ΕΕ».

«Οι δασμοί είναι απλά πρόσχημα από μέρους της Χάρλεϊ--κάντε υπομονή!», πρόσθεσε.

Surprised that Harley-Davidson, of all companies, would be the first to wave the White Flag. I fought hard for them and ultimately they will not pay tariffs selling into the E.U., which has hurt us badly on trade, down $151 Billion. Taxes just a Harley excuse - be patient! #MAGA

Εκτός των ΗΠΑ η Harley Davidson διαθέτει μονάδες παραγωγής στη Βραζιλία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία και την Αυστραλία και το μερίδιο των πωλήσεών της στην Ευρώπη επί συνόλου των παγκόσμιων πωλήσεων ανέρχεται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011.

Ο Τραμπ τα βάζει τώρα και με τη Harley Davidson  | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: ΑΡ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ NTONΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ Harley Davidson ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ