Γερμανία: Συνέλαβαν πρώην σωματοφύλακα του Μπιν Λάντεν -Από το 2006 προσπαθούν να τον απελάσουν - iefimerida.gr

Γερμανία: Συνέλαβαν πρώην σωματοφύλακα του Μπιν Λάντεν -Από το 2006 προσπαθούν να τον απελάσουν

Συνέλαβαν πρώην σωματοφύλακα του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Μπόχουμ (Φωτογραφία αρχείου: AP/ Henning Kaiser)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν 42χρονο, που είχε διατελέσει σωματοφύλακα του Οσάμα Μπιν Λάντεν και φέρεται πως είναι ακραίος Ισλαμιστής, συνέλαβε η αστυνομία στη Γερμανία.

Η υπόθεση του Σάμι Α. είχε προκαλέσει κατακραυγή τον Απρίλιο, έπειτα από δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι εισέπραττε κοινωνικά επιδόματα, παρότι οι υπηρεσίες πληροφοριών τον θεωρούσαν ενδεχόμενο κίνδυνο.

Τελικά, ζητήθηκε από την αστυνομία του Μπόχουμ να τον συλλάβει, όπως και έγινε, χωρίς εκείνος να προβάλει αντίσταση. Πλέον, ο Τυνήσιος θα απελαθεί, σύμφωνα με την Bild και ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν τις σχετικές διαδικασίες.

Ο Σάμι Α., παντρεμένος και πατέρας, ζει στο Μπόχουμ τα τελευταία 13 χρόνια. Από το 2006 οι αρχές προσπαθούν να τον απελάσουν, αλλά αυτό είχε αποτραπεί εξαιτίας του κινδύνου να υποστεί βασανιστήρια στην πατρίδα του, σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της Bild. Η αρμόδια υπηρεσία της Γερμανίας ήρε ήδη την απαγόρευση απέλασής του.

Γερμανικό δικαστήριο είχε αποφανθεί το 2015 ότι ο 42χρονος συμμετείχε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σε στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στο Αφγανιστάν. Εκείνη την περίοδο διετέλεσε σποραδικά σωματοφύλακας του πρώην ηγέτη της αλ Κάιντα, που σκοτώθηκε από Αμερικανούς πεζοναύτες το 2011.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι εκείνη την περίοδο είχε λάβει θρησκευτική εκπαίδευση στο Πακιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ