Ο Γιώργος Ψυχογιός εξελέγη πρόεδρος της υποεπιτροπής Ένταξης στο Συμβούλιο της Ευρώπης - iefimerida.gr

Ο Γιώργος Ψυχογιός εξελέγη πρόεδρος της υποεπιτροπής Ένταξης στο Συμβούλιο της Ευρώπης

O Γιώργος Ψυχογιός/ Φωτογραφία intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόεδρος της υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ένταξη, η οποία υπάγεται στην Επιτροπή Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων, εξελέγη σήμερα ο βουλευτής, Γιώργος Ψυχογιός.

Κατά την τρέχουσα θερινή σύνοδο της Συνέλευσης στο Στρασβούργο (25-29/06).

Σύμφωνα με τον κ. Ψυχογιό, προτεραιότητα της υποεπιτροπής για την Ένταξη αποτελεί η εκπόνηση και η εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων ένταξης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αυτό σημαίνει απρόσκοπτη πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την εργασία.

«Η υποεπιτροπή θα πρέπει επίσης να εργαστεί για μία μεγαλύτερη απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειών διαμονής και ιθαγένειας στα διάφορα κράτη-μέλη, καθώς και υπέρ της αντικατάστασης της διοικητικής κράτησης με εναλλακτικά μέτρα και κοινωνική συμμετοχή», υπογραμμίζει.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ