Φάρα Φόσετ: Από σύμβολο του σεξ, καταξιωμένη ηθοποιός -Το Playboy, ο ξυλοδαρμός και η μάχη για τη ζωή [εικόνες] - iefimerida.gr

Φάρα Φόσετ: Από σύμβολο του σεξ, καταξιωμένη ηθοποιός -Το Playboy, ο ξυλοδαρμός και η μάχη για τη ζωή [εικόνες]

Φάρα Φόσετ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την πρώτη της αναπνοή, στις 2 Φεβρουαρίου του 1947, η Φάρα Φόσετ πάλεψε για τη ζωή της και τα κατάφερε, αλλά αυτό που δεν ήξερε είναι πως θα χρειαστεί να δώσει και άλλες μάχες.

Οταν ήταν νεογέννητη οι γιατροί εντόπισαν όγκο στο στομάχι της, χωρίς να δίνουν πολλές ελπίδες στους γονείς της. Εκείνη κατάφερε να ζήσει και να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Η μικρή Φάρα από την κούνια ήταν πανέμορφη. Ξανθιά με γαλάζια μάτια έκανε τους πάντες να χαμογελούν.

Η ομορφιά της, ωστόσο, εκτός από δώρο φαίνεται πως ήταν και «μαγνήτης» κακών. Μόλις στα επτά της χρόνια, ένας άντρας της επιτέθηκε, σκίζοντάς της την μπλούζα και επιχειρώντας να την βιάσει. Η μικρή ξέφυγε και έτρεξε προς το σπίτι της. Για χρόνια έβλεπε εφιάλτες με τον επίδοξο βιαστή της.

Η ομορφιά της αναγνωριζόταν τόσο στο σχολείο, όπου ψηφιζόταν ως η πιο όμορφη μαθήτρια, όσο και Πανεπιστήμιο, που συμπεριλήφθηκε στις 10 πιο όμορφες φοιτήτριες, ενώ στα 17 της ήδη είχε ανακηρυχθεί Μις Τέξας.

Φάρα Φόσετ: Από σύμβολο του σεξ, καταξιωμένη ηθοποιός -Το Playboy, ο ξυλοδαρμός και η μάχη για τη ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Φυσικά, τα εντυπωσιακά της χαρακτηριστικά της άνοιξαν και την πόρτα του Χόλιγουντ. Ενας ατζέντης είδε τις φωτογραφίες της και την έπεισε να δοκιμάσει την τύχη της.

Η αρχή έγινε με διαφημιστικά και σειρά είχε η τηλεόραση. Η πρώτη της επαφή με το γυαλί έγινε με τη συμμετοχή της σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς «I Dream of Jeannie».

Στην Καλιφόρνια γνώρισε και τον πρώτο της έρωτα. Ο σταρ της τηλεόρασης, Λι Μέιτζορ, την είδε σε μια φωτογραφία και ζήτησε να την γνωρίσει. Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Οι δυο τους παντρεύτηκαν και η Φόσετ έγινε νοικοκυρά, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την καριέρα της.

Σάρα Φόσετ, Λι Μέιτζορ και Σοφία Λόρεν

Τρία χρόνια μετά τον γάμο της, η εταιρεία Pro Arts την προσέλαβε να την αφίσα. Σε εκείνη τη φωτογράφιση, η Φόσετ τα έκανε όλα μόνη της και ήταν «θεά». Μετά τη φωτογράφιση επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες και η αφίσα προκάλεσε πανικό, πουλώντας 20 εκατ. αντίτυπα και πλέον συγκαταλέγεται σε μία από τις πιο θρυλικές στον κόσμο.

Φάρα Φόσετ: Από σύμβολο του σεξ, καταξιωμένη ηθοποιός -Το Playboy, ο ξυλοδαρμός και η μάχη για τη ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Και ύστερα ήρθαν οι «Αγγελοι»

Η Φόσετ μαζί με την Τζάκλιν Σμιθ και την Κέιτ Τζάκσον ενσάρκωσαν τρεις ιδιωτικούς ντετέκτιβ και σάρωσαν στην αμερικανική τηλεταινία «Charlie's Angels». Η απρόσμενη επιτυχία έκανε τον παραγωγό Ααρον Σπέλινγκ να κάνει την ταινία σειρά, με το πρώτο επεισόδιο να προβάλλεται στο ABC.

Η Φόσετ είχε γίνει είδωλο. Το σεξαπίλ, το χαμόγελό της και ο τρόπος της της έδωσαν τον τίτλο του συμβόλου του σεξ. Οι άντρες την φαντασιωνόντουσαν και οι γυναίκες ήθελαν να την αντιγράψουν. Το χτένισμά της, με τα επιμελώς ατημέλητα ξανθά της μαλλιά, έγινε αυτό που ήθελαν οι γυναίκες.

«Οταν οι Άγγελοι του Τσάρλι βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις της θεαματικότητας, πίστευα ότι αυτό οφειλόταν στην υποκριτική μας. Όταν, όμως, ανέβηκε στην κορυφή, πείστηκα ότι οφειλόταν στο ότι καμία από τις τρεις μας δεν φορούσε στηθόδεσμο», δήλωσε σε συνέντευξή της το 1977, όταν αποχώρησε από το σίριαλ, σκορπώντας λύπη στους θαυμαστές της.

Η Φόσετ πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη σειρά καθώς έπαιρνε λιγότερα χρήματα από τις συμπρωταγωνίστριες της και μετά την πρώτη σεζόν έφυγε. Ο παραγωγός την απείλησε πως εάν έφυγε δεν θα έβρισκε πουθενά δουλειά στο Χόλιγουντ, ωστόσο, το ζήτημα έληξε, καθώς δέχτηκε να εμφανίζεται ως γκεστ.

Η επιτυχία της δεν άρεσε καθόλου στον σύζυγό της, ο οποίος ήθελε τη γυναίκα μέσα στο σπίτι. Ακόμη και όταν άφησε τη δουλειά της, η κατάσταση μεταξύ τους δεν άλλαξε και τελικά χώρισαν, το 1979.

Από σύμβολό του σεξ, καταξιωμένη ηθοποιός

Επαγγελματικά, αν και είχε αναγνωριστεί στο Χόλιγουντ, η Φόσετ δεν ήταν ικανοποιημένη. Ηθελε να κάνει τον κόσμο να δει πως η ομορφιά δεν είναι το μοναδικό της ταλέντο. Αποφάσισε να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και να διεκδικήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην θεατρική παράσταση «Extremities», αντικαθιστώντας την Σούζαν Σάραντον.

Η Φόσετ ενσάρκωσε μια γυναίκα που φτάνει να δολοφονήσει τον βίαιο σύζυγό της και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Το 1986 ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, για την κινηματογραφική μεταφορά του «Extremities».

Στην προσωπική της ζωή, μετά τον χωρισμό της από τον Μέιτζορς, γνώρισε τον Ράιαν Ο’ Νιλ, με τον οποίο έζησε έναν θυελλώδη έρωτα.

Οι δυο του δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Αν και της είχε κάνει πρόταση γάμου αρκετές φορές, εκείνη αρνούνταν λέγοντας πως «χάνεις ορισμένα δικαιώματα όταν γίνεσαι η γυναίκα κάποιου». Οι δυο τους έγιναν αχώριστοι, όταν ο Ο’ Νιλ διαγνώσθηκε λευχαιμία. Καρπός του έρωτά τους υπήρξε ένας γιος, ο Ρέντμοντ Ο' Νιλ, που γρήγορα χάθηκε στον κόσμο των ναρκωτικών, μπαινοβγαίνοντας σε κλινικές αποτοξίνωσης.

Σάρα Φόσετ και Ράιαν Ο’ Νιλ

Το εξώφυλλο του Playboy

Αν στη μεγάλη της δόξα, η Φόσετ είχε αρνηθεί να φωτογραφηθεί γυμνή, το 1995, στα 50 της αποφάσισε να ποζάρει για το εξώφυλλο του Playboy.

Το εξώφυλλό της για το διάσημο περιοδικό έκανε πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Δύο χρόνια αργότερα, πρωταγωνίστησε σε ένα βίντεο του Playboy.

Η Φόσετ έκανε πολλούς να αναρωτιούνται γιατί αποφάσισε να πει τότε το «ναι» στο περιοδικό, ενώ σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως για την εμφάνισή της στο στο talk show του Ντέιβιντ Λέτερμαν, όπου έμοιαζε χαμένη με τα λόγια της να μην έχουν κανέναν ειρμό.

Τότε, δημοσιεύματα είχαν υποστηρίξει πως η συμπεριφορά της θύμιζε άνθρωπο που έχει πάρει ναρκωτικά. Βέβαια, η ο σύντροφός της Ο’ Νιλ είχε δηλώσει πως η Φόσετ δεν είχε κάνει ποτέ χρήση.

Φάρα Φόσετ: Από σύμβολο του σεξ, καταξιωμένη ηθοποιός -Το Playboy, ο ξυλοδαρμός και η μάχη για τη ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Θύμα ξυλοδαρμού

Μετά τον Ο’ Νιλ, η σταρ γνώρισε τον σκηνοθέτη Τζέιμς Ορ. Η σχέση τους, όμως, δεν κράτησε πολύ καθώς τον κατηγόρησε πως την ξυλοκόπησε μετά από καβγά.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι το δικαστήριο, όπου ο Ορ κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε μόλις 100 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Φάρα Φόσετ: Από σύμβολο του σεξ, καταξιωμένη ηθοποιός -Το Playboy, ο ξυλοδαρμός και η μάχη για τη ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Το τέλος

Το 2006 η Φάρα Φόσετ, σε ιατρικό έλεγχο ρουτίνας, διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου. Στις 25 Ιουνίου του 2009, στα 62 της χρόνια, έχασε τη μάχη. Λίγες μέρες πριν, ο Ράιαν Ο' Νιλ της είχε κάνει επίσημη πρόταση γάμου, την οποία είχε αποδεχθεί.

Η περιπέτεια της υγείας της έγινε ντοκιμαντέρ με τίτλο Farah's story το οποίο ήταν υποψήφιο για ΕΜΜΥ.

Φάρα Φόσετ: Από σύμβολο του σεξ, καταξιωμένη ηθοποιός -Το Playboy, ο ξυλοδαρμός και η μάχη για τη ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Φάρα Φόσετ: Από σύμβολο του σεξ, καταξιωμένη ηθοποιός -Το Playboy, ο ξυλοδαρμός και η μάχη για τη ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Φάρα Φόσετ: Από σύμβολο του σεξ, καταξιωμένη ηθοποιός -Το Playboy, ο ξυλοδαρμός και η μάχη για τη ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Φάρα Φόσετ: Από σύμβολο του σεξ, καταξιωμένη ηθοποιός -Το Playboy, ο ξυλοδαρμός και η μάχη για τη ζωή [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Με πληροφορίες san simera, Wikipedia & Μηχανή του Χρόνου

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φάρα Φόσετ θάνατος sex symbol
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ