Φάε καυτερά- 8 ασυνήθιστοι τρόποι για να δροσιστείς όταν έχει ζέστη [εικόνες]

Μπορεί να μην έχουν σφίξει ακόμη οι ζέστες και ας κοντεύουμε Ιούλιο, αλλά επειδή ο καιρός έχει τρελαθεί τις τελευταίες μέρες, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα.

Επειδή λοιπόν σίγουρα οι επόμενοι μήνες που θα έρθουν θα είναι και οι πιο ζεστοί από όλους, οι παρακάτω περίεργες συμβουλές θα σε βοηθήσουν να μην αισθανθείς ζέστη τις μέρες που θα έχει καύσωνα.

Σκέψου... χιόνι


Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ζεσταίνεσαι τότε φέρε στο μυαλό σου μία αντίθετη εικόνα όπως ένα χιονισμένο τοπίο.
Κι όμως μία σκέψη ενός κρύου τοπίου μπορεί να αλλάξει και την θερμοκρασία του σώματός σου, καθώς το σώμα θα αντιδράσει στις σκέψεις που κάνει το μυαλό. Ετσι μερικές στιγμές ανακούφισης από την ζέστη είναι μόνο μία σκέψη μακριά.

Πέσε στο πάτωμα

Κι όμως το πάτωμα είναι πιο δροσερό από οποιοδήποτε καθιστικό στο σπίτι σου, καθώς ο ζεστός αέρας έχει πάντα ανοδική πορεία, πράγμα που σημαίνει επίσης πως όσο πιο ψηλά σε όροφο είσαι, τόσο πιο πολύ θα ζεσταίνεσαι κιόλας.
Ετσι, λοιπόν, όσο πιο κοντά προς την γη ή έστω πιο κοντά σε μία επιφάνεια είσαι, τόσο λιγότερο θα επηρεάζεσαι από τον καύσωνα.

Μην μαγειρέψεις

Αν ζεσταίνεσαι, μην χρησιμοποιήσεις σόμπα, φούρνο ή ψησταριά γιατί έτσι θα ζεσταθείς περισσότερο. Το γκριλ είναι η καλύτερη λύση, αν πρέπει οπωσδήποτε να μαγειρέψεις κάτι.

Βάλε τα χέρια σου κάτω από την βρύση

Κι όμως με το τρικ αυτό θα έχει μία μικρή στιγμή αναζωογόνησης.

Ο λόγος είναι οτι ο καρπός σου είναι γεμάτο φλέβες, με αποτέλεσμα όταν βάζεις τον καρπό κάτω από την βρύση να δροσίζεται το αίμα που περνά από εκεί και ρέει προς όλο το σώμα.

Πήγαινε σούπερ μάρκετ


Κι όμως οι ζεστές μέρες είναι και οι ιδανικές για να πάει κάποιος σούπερ μάρκετ. Κι αυτό γιατί εκεί έχει πάντα δροσιά. Τα μεγάλα ψυγεία σε συνδυασμό με τον κλιματισμό και τους ψύκτες δημιουργούν το ιδανικό κλίμα για όποιον δεν αντέχει έξω.

Μην εκτίθεσαι στον ήλιο

Προτίμησε να μην βγαίνεις έξω από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι όπου ο ήλιος είναι δυνατός. Επίσης οι ακτίνες UV είναι πιο ισχυρές εκείνη την ώρα, πράγμα που βλάπτει και το δέρμα σου.

Φάε καυτερά

Υπάρχει λόγος που σε χώρες όπως το Μεξικό και η Ισπανία τρώνε συχνά καυτερά παρά την ζέστη. Ο λόγος είναι απλώς... τα καυτερά σε βοηθούν να ιδρώσεις πιο εύκολα.

Πιες νερό
Το πιο κοινότυπο πράγμα που κάνει κάποιος όταν ζεσταίνεται είναι να αυξήσει την κατανάλωση υγρών και κυρίως να πιει πολύ νερό.
Επίσης είναι γνωστό πως το αλκοόλ- όσα παγάκια κι αν έχει- αφυδατώνει τον οργανισμό, οπότε σε περίπτωση που θέλετε να πιείτε για να δροσιστείτε στην έξοδό σας, προτιμήστε κάτι άλλο από τον κατάλογο.

Φωτογραφίες: Shutterstock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζέστη συμβουλές Ήλιος τρικ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ