Yπέρ της μείωσης των φόρων στα καύσιμα τάσσονται οι βενζινοπώλες - iefimerida.gr

Yπέρ της μείωσης των φόρων στα καύσιμα τάσσονται οι βενζινοπώλες

Yπέρ της μείωσης των φόρων στα καύσιμα τάσσονται οι βενζινοπώλες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της πρότασης για μείωση των φόρων στα καύσιμα τάσσεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), παρά το γεγονός ότι, όπως επισημαίνουν, με αυτόν τον τρόπο που προτείνεται περιορίζει τη μείωση της λιανικής τιμής στα δύο λεπτά το λίτρο.

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, αν και περιορίζεται η λιανική τιμή στα δύο λεπτά το λίτρο, το ποσό αυτό είναι « προφανώς αστείο μπροστά στη φορολογική καταιγίδα που έχει προηγηθεί στα καύσιμα αλλά και στις αυξήσεις των διεθνών τιμών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα».

Η ΠΟΠΕΚ προτείνει, εξάλλου, να καταργηθεί η «ελληνική πρωτοτυπία» της επιβολής φόρου σε φόρο, δηλαδή να σταματήσει η επιβολή ΦΠΑ στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης των καυσίμων. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει, θα υπάρξει άμεση και ουσιαστική ελάφρυνση των καταναλωτών, της τάξης των 15 - 16 λεπτών στην αμόλυβδη, θα τονωθεί κατά ένα μέρος η κατανάλωση και θα αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ