Μιαούλεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την πυρπόληση της αρμάτας στην Υδρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Μιαούλεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την πυρπόληση της αρμάτας στην Υδρα [εικόνες]

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν την Κυριακή τα «Μιαούλεια 2018»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν την Κυριακή τα «Μιαούλεια 2018» με μία φαντασμαγορική τελετή όπου και κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στο νησί της Ύδρας.

Η ξεχωριστή αυτή τελετή, για την οποία κάθε χρόνο πλήθος κόσμου συρρέει στο νησί, περιελάμβανε απόδοση τιμής στον Ναύαρχο του Ελληνικού στόλου Αντρέα Μιαούλη και του ναυμάχους της Ύδρας.

Ηδη από το απόγευμα του Σαββάτου και με κάθε επισημότητα έγινε η μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη αλλά και του Σταυρού που είχε στο πλοίο του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ πραγματοποιήθηκε και απονομή τιμητικών πλακετών και δεξίωση στο Ιστορικό Δημαρχείο Ύδρας

Μιαούλεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την πυρπόληση της αρμάτας στην Υδρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μιαούλεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την πυρπόληση της αρμάτας στην Υδρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών και κατοίκων του νησιού παρακολούθησε το εντυπωσιακό δρώμενο-υπερθέαμα με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της οθωμανικής αρμάτας την καύση των πυροτεχνημάτων και με νησιώτικο γλέντι που έκλεισε τη γιορτή.

Δείτε το βίντεο από τη χθεσινή γιορτή

Τα Μιαούλεια είναι η μεγάλη γιορτή της Ύδρας που διεξάγεται κάθε χρόνο στο τέλος του Ιουνίου στην Ύδρα. Είναι εκδήλωσεις που είναι αφιερωμένες στην ναυτική πολεμική δράση του Ανδρέα Μιαούλη και των άλλων Υδραίων Ναυμάχων που προσέφεραν πολλά στον Αγώνα για την Απελευθέρωση του Έθνους.

Ο Ανδρέας Βώκος Μιαούλης ήταν ο ηγέτης των Ναυμάχων της Ύδρας τους οποίους καθοδήγησε προκειμένου να πυρπολήσουν μία από τις τουρκικές φρεγάτες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που διαρκούν περίπου δύο εβδομάδες και περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες και καλλιτεχνικά γεγονότα, εκθέσεις και συναυλίες. Κέντρο των εκδηλώσεων είναι η αναπαράσταση μικρού τμήματος της ναυμαχίας και κυρίως της στιγμής που πυρπολείται μια μεγάλη φρεγάτα που ολοκληρώνεται με την καύση στην είσοδο του λιμανιού, ενός μικρού ομοιώματος της τουρκικής φρεγάτας.

φωτογραφίες, πληροφορίες: Δήμος Υδρας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μιαούλεια άρματα Ύδρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ