Κύκλοι ΤτΕ: Απάντηση για το Eurogroup θεσμικά στις 2 Ιουλίου - iefimerida.gr

Κύκλοι ΤτΕ: Απάντηση για το Eurogroup θεσμικά στις 2 Ιουλίου

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στις 2 Ιουλίου θα υπάρχει απάντηση, αλλά η τοποθέτηση, θα πάει θεσμικώς καθώς θα την πάρει στα χέρια του και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης» σχολίαζαν οι κύκλοι της ΤτΕ απαντώντας σε κυβερνητικά στελέχη που ζητούσαν να πάρει θέση ο Γιάννης Στουρνάρας για τη συμφωνία στο Eurogroup.

«Ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει θεσμικά, κι όχι με διαρροές, οπότε και θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Τραπέζης για τις εξελίξεις στην οικονομία» εξηγούσαν.

Οπως επισήμαιναν οι κύκλοι της Κεντρικής Τράπεζας, «όσες φορές τοποθετήθηκε ο κ. Στουρνάρας για την οικονομία, τους κινδύνους, την καθαρή έξοδο αλλά και την προληπτική γραμμή, το έκανε πάντα θεσμικά, είτε μέσα από εκθέσεις της ΤτΕ είτε με ομιλίες του σε συνέδρια κι εκδηλώσεις για την οικονομία.

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν πως αυτό είναι και το ορθό καθώς «η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις». «Ας περιοριστούν σε όσα ξέρουν, άλλωστε η οικονομική πολιτική δεν χαράσσεται στο… Facebook».

H απάντηση Μαξίμου: Ο,τι και αν πει δεν έχει σημασία

«Η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στις 2 ή τις 32 Ιουλίου παρέλκει. Τον έχουν προλάβει ευρωπαϊκοί θεσμοί, κυβερνήσεις, διεθνούς κύρους αναλυτές, ο παγκόσμιος Τύπος και η πραγματικότητα» απαντούν κύκλοι του Μαξίμου στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και συνιστούν: «Ας κάνει τουλάχιστον τη χάρη στον εαυτό του να μην εκτίθεται. Ούτως ή άλλως, ό, τι και αν πει δεν έχει απολύτως καμία σημασία», επισημαίνοντας, επιπλέον: «Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που υπηρέτησε»

Νώρίτερα κύκλοι της ΤτΕ ανέφεραν πως ο διοικητής της ΤτΕ θα απαντήσει θεσμικά και σοβαρά και όχι με διαρροές στις 2 Ιουλίου όταν θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΤτΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στουρνάρας ΤτΕ Eurogroup τοποθέτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ