Στη «μίνι» Σύνοδο για το προσφυγικό ο Τσίπρας- Τι θα ζητήσει στις Βρυξέλλες - iefimerida.gr

Στη «μίνι» Σύνοδο για το προσφυγικό ο Τσίπρας- Τι θα ζητήσει στις Βρυξέλλες

Φωτογραφία: AP/ Francois Lenoir

Στην έκτακτη-μίνι Σύνοδο Κορυφής, που γίνεται σήμερα στις Βρυξέλλες με θέμα το προσφυγικό/μεταναστευτικό, στρέφεται η προσοχή της κυβέρνησης, την ώρα που τα... πνεύματα είναι οξυμένα και η Αθήνα βρίσκεται στη μέση της θύελλας.

Κατά πληροφορίες του iefimerida, έγινε εντατική προετοιμασία παρασκηνιακά και σε διπλωματικό επίπεδο όλες τις προηγούμενες μέρες, που εντός των συνόρων όλα τα φώτα στράφηκαν στη... γραβάτα του πρωθυπουργού. Ωστόσο, οι πιο εντατικές συνομιλίες θα διεξαχθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου.

Η καγκελάριος Μέρκελ δέχεται ασφυκτική πίεση από το εσωτερικό της κυβέρνησής της μετά το «αντάρτικο» Ζεεχόφερ. Και μένει να φανεί πώς θα βρεθεί ένας συμβιβασμός σε διμερές επίπεδο, τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Ιταλία και τη Βουλγαρία, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι θα ζητήσει από την Ελλάδα να παραμένουν στη χώρα οι πρόσφυγες που έρχονται.

Οι θέσεις της Αθήνας

Σύμφωνα με κύκλους από το Μέγαρο Μαξίμου, η Ελλάδα προσέρχεται στη συνάντηση διατυπώνοντας τις πάγιες θέσεις της, με έμφαση:

  • στην ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παροχή ασύλου
  • με δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης

Τι θα πει ο Τσίπρας

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός, θα τονίσει ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και για αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευρωπαϊκές και όχι μονομερείς πρωτοβουλίες, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ