Επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ο Ρομπέρτο Μπενίνι - iefimerida.gr

Επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ο Ρομπέρτο Μπενίνι

Ρομπέρτο Μπενίνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δημοφιλής Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ρομπέρτο Μπενίνι θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 4 Απριλίου και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα της Φιλοσοφικής σχολής, του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Ο Ιταλός ηθοποιός θα τιμηθεί για την καλλιτεχνική του διαδρομή και το πρωτοποριακό εκφραστικό πνεύμα, σε συνδυασμό με τον ιταλικό πολιτισμό.

Ο Μπενίνι έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1997 όταν σκηνοθέτησε την ταινία «Η Ζωή Είναι Ωραία», η οποία διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως, εμπνευσμένη από την προσωπική εμπειρία του πατέρα του που πέρασε δύο χρόνια σε ένα στρατόπεδο της Γερμανίας. Η ταινία προτάθηκε για 7 Βραβεία Όσκαρ και τελικά κέρδισε τρία (Α' Αντρικού Ρόλου, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου).

Έτσι, ο Μπενίνι έγινε ο πρώτος μη αγγλόφωνος ηθοποιός που νίκησε σε αυτή την κατηγορία, μαζί με τον Λόρενς Ολιβιέ, τον μοναδικό που κέρδισε ανάλογο βραβείο για ταινία που σκηνοθέτησε ο ίδιος. Υπήρξε επίσης ο τέταρτος καλλιτέχνης στην ιστορία που απέσπασε υποψηφιότητα την ίδια χρονιά ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και σενάριο, ύστερα από τους Όρσον Γουέλς, Γούντι Άλεν και Γουόρεν Μπίτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ