Μακρόν: Νέα αφετηρία για την Ελλάδα, η Ευρώπη προχωρά - iefimerida.gr

Μακρόν: Νέα αφετηρία για την Ελλάδα, η Ευρώπη προχωρά

Ο Εμμανουελ Μακρόν / Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εκτίμησε σήμερα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Λουξεμβούργο για το χρέος της Ελλάδας ήταν «πολύ θετική» και καταδεικνύει ότι «η Ευρώπη προχωρά» παρά τις «δυσκολίες».

«Χαιρετίζω την πολύ θετική συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας, μια νέα αφετηρία για αυτή τη φίλη χώρα την οποία στηρίζει τόσο η Γαλλία», ήταν η ανάρτηση του Γάλλου προέδρου στο Twitter.

Je salue l’accord très positif sur la dette de la Grèce, un nouveau départ pour ce pays ami que la France soutient tant. Malgré les difficultés, l’Europe avance : cette semaine un accord franco-allemand historique sur la zone euro et une vraie sortie de crise pour la Grèce.

L’Europe des résultats existe quand la détermination est là. https://t.co/wsZgXf3buR

«Παρά τις δυσκολίες, η Ευρώπη προχωρά: αυτήν την εβδομάδα, μια ιστορική γαλλογερμανική συμφωνία για την ευρωζώνη και μια αληθινή έξοδος από την κρίση για την Ελλάδα. Η Ευρώπη των αποτελεσμάτων υπάρχει όταν δείχνουμε αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το μέλλον της ευρωζώνης και την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ