Νέο παραλήρημα Σώρρα: Η ΤτΕ δεν εκταμίευσε τα 600 δισ. και άφησε την Ελλάδα στην κρίση - iefimerida.gr

Νέο παραλήρημα Σώρρα: Η ΤτΕ δεν εκταμίευσε τα 600 δισ. και άφησε την Ελλάδα στην κρίση

Αρτέμης Σώρρας (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Την... Τράπεζα της Ελλάδος και τον Γιάννη Στουρνάρα βάζει τώρα στο στόχαστρό του ο Αρτέμης Σώρρας.

Οπως υποστηρίζει μέσω του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε στον ανακριτή, η ΤτΕ και ο κ. Στουρνάρας, δεν εισέπραξαν τα 600 δισ. δολάρια, τα οποία ο ίδιος διαχειρίζεται, παράνομα και αναιτιολόγητα, αφήνοντας τη χώρα να βρίσκεται σε περιδίνηση από την δημοσιονομική κρίση

Δια των πράξεων και παραλείψεων της, η ΤτΕ αποκλειστικώς υπεύθυνη εκ του καταστατικού της, εκ των συναλλακτικών ηθών και εκ του νόμου δια την εκταμίευση των 600 δις, έπραξε ως όφειλε, ήτοι από την μία δεν οδήγησε τον οποιοδήποτε απατεώνα στη δικαιοσύνη το 2012 αλά και παράλληλα όχι μόνο παρεμπόδισε την είσπραξη αλλά και με μη νόμιμο τρόπο, με έγγραφα άνευ αποδεικτικής ισχύος, παρέστησε ψευδή γεγονότα ως αληθή, γνωματεύοντας αρνητικά περί τις υπάρξεως του εν λόγω ποσού προς την ελληνική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα σήμερα όλο το ελληνικό δημόσιο να έχει υποστεί τρομερές βλάβες και εγώ να βρίσκομαι κατηγορούμενος» λέει ο Α. Σώρρας.

Στο ίδιο υπόμνημα αρνείται ότι είναι ύποπτος φυγής καθώς όπως λέει, εάν ήθελε θα μπορούσε να έχει φύγει από την Ελλάδα, αλλά δεν το έκανε, «διότι η Ελλάδα είναι η πατρίδα του και αγωνίζεται γι’ αυτή». Όσο για τη φυγοδικία του, αυτή ήταν επιβεβλημένη, καθώς κινδύνευε να τον σκοτώσουν...

«Η φυγοποινία μου έχει μοναδικό λόγο τον απολύτως βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς μου, αφού και στο παρελθόν αποτέλεσα στόχο δολοφονίας τουλάχιστον δύο φορές, η δε ύπαρξη σε μένα τέτοιων και τόσων περιουσιών με κάνουν να αποτελώ στόχο πολλών αντιθέτων συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) που θέλουν την φυσική μου εξαφάνιση».

Το ίδιο όπως λέει, μπορεί να συμβεί και στη φυλακή γι’ αυτο το λόγο δεν πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

«Η φυλάκισή μου ή έστω η κράτησή μου θα αποτελούσε, με δεδομένες τις συνθήκες κρατήσεως των φυλακών και τον συγχρωτισμό των εκεί κρατουμένων, τεράστιο, πραγματικό και όχι ιδεατό κίνδυνο για την φυσική μου ύπαρξη».

Απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται, ο Α. Σώρρας υποστηρίζει ακόμη ότι δεν προέτρεψε κανένα από τα μέλη και τους οπαδούς της Ελλήνων Συνέλευσις να μην πληρώσουν τις οφειλές τους ενώ τονίζει ότι είναι ανυπόστατη η κατηγορία σε βάρος του, ότι δήθεν υποσχέθηκε 20.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που θα τον ψήφιζε. «Οι συκοφάντες μου, αναφέρονται στο ποσό των 20.000 ευρώ που θα λάβουν οι Ελληνες μόλις η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ πάρει την εξουσία» λέει Α. Σώρρας, υποστηρίζοντας ότι πάντοτε προέτρεπε τα μέλη της οργάνωσης να πληρώνουν τα χρέη τους.

Το απολογητικό υπόμνημα του Σώρρα

Πολιτική χαρακτηρίζει τη δίωξη του ο Αρτέμης Σώρρας σύμφωνα με το απολογητικό του υπόμνημα που αποκαλύπτει το iefimerida.

«Αφού είχα και έχω στερεά την πεποίθηση για τα πιό πάνω χρηματοοικονομικά μου εργαλεία, που είναι κυρίαρχη βούλησή μου να βοηθήσω την Ελλλάδα και τους απανταχού Έλληνες και πιστεύοντας στις ανωτέρω αρχές και αξίες, αποφάσισα την ίδρυση και συμμετοχή σε μία σαφή και ξεκάθαρη πολιτική κίνηση. Μού έκανα την τιμή να με ορίσουν Πρόεδρο και Πολιτκό Αρχηγό του πιό πάνω Πολιτικού Φορέα.

Επομένως όχι μόνο δεν συγκρότησα αλλά ούτε και εντάχθηκα ποτέ, σε δομημένη ομάδα με σκοπό την διάπραξη οιουδήποτε εγκλήματος. Η πρόθεση και ο σκοπός μου άρχιζε και τελείωνε εντός των πλαισίων του συντάγματος των νόμων και της διεθνούς νομιμότητας.

Όταν ο ανωτέρω πολιτικός φορέας άρχισε να ενδυναμώνεται στην Λαϊκή βάση και όταν ανοίχθησαν περισσότερα από 200 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, το παρόν πολιτικό σύστημα τρομοκρατήθηκε και θέλησε, μη συλλαμβάνοντας ούτε έναν κουκουλοφόρο, τέτοιοι παρακρατικοί μας επετίθοντο, είτε με καταστροφές και πυρπολήσεις των γραφείων του πολιτικού μας φορέα, είτε με απόπειρες δολοφονίας μου, είτε με εκφοβισμό των μελών μας, είτε αλλά κυρίως με την άσκηση διώξεως εναντίον μου, με αναπόδεικτες και έωλες και αβάσιμες και αναληθείς κατηγορίες να με εξοντώσει, να με φιμώσει και να με αναγκάσει να αρνηθώ τα αυταπόδεικτα οικονομικά μου εργαλεία. Είναι, λοιπόν, κυρίως και σαφέστατα πολιτική η εναντίον μου δίωξη».

O Αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις υποστηρίζει στις δικαστικές αρχές ότι είναι κάτοχος όχι μίας αλλά 28 μετοχών της τράπεζας της Ανατολής ύψους 678.647.978.985!

«Είμαι πλήρης, αποκλειστικός, αδιαφιλονίκητος νόμιμος κύριος, νομέας, κάτοχος και κομιστής είκοσι οκτώ (28) κοινών ανωνύμων μετοχών (εκ των 280.000) της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε.» συγχωνευθείσης δι' απορροφήσεως από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» ονομαστικής αξίας εκάστης εκατόν είκοσι πέντε (125) χρυσών γαλλικών φράγκων, οι οποίες λόγω της ακυρώσεώς τους έχουν χαρακτήρα αξιογράφου-χρεογράφου-χρεωστικού ομολόγου και η αξία τους έχει εκτιμηθεί σήμερα στο ποσόν των 678.647.978.985 δις ευρώ η κάθε μία».

Μάλιστα όπως λέει δεν προέτρεψε κάνεναν πολίτη να μην πληρώσει τα χρέη του προς την εφορία και τις τράπεζες αλλα αντιθέτως όπως ο ίδιος ισχυρίζεται να εξοφλήσουν τις οφειλές τους!

«Με βάση τις ανωτέρω δικαστικές αποφάσεις και ενέργειες ή παραλείψεις του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλαδος, αόριστος αριθμός προσώπων ανά την Ελληνική Επικράτεια, προσήρχοντο στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού, όπου ενημερώνονταν και με δική τους υπεύθυνη δήλωση, αναλάμβαναν την πρωτοβουλία να επιδώσουν στην αρμόδια ΔΟΥ και στις Τράπεζες εξώδικη εντολή – δήλωση - εξουσιοδότηση, και το οποίο εξώδικο εκοινοποιείτο στον νομέα και κάτοχο των ανωτέρω περιουσιών, δηλαδή σε μένα τον Αρτέμη Σώρρα, μην έχοντας καμμία σχέση ο πολιτικός Φορέας με τις ανωτέρω ενέργειες.

Εξ όσων πληροφορήθηκα, αλλά και με επικοινωνία που είχα με πολλούς εξ αυτών που επέδωσαν το ανωτέρω εξώδικο, όλοι τους ήταν άποροι, οικονομικά αδύνατοι, πολύ πριν καν προσέλθουν στα γραφεία και δεν πλήρωναν, λόγω αδυναμίας, το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τους ασφαλιστικούς φορείς και σε κάθε περίπτωση δεν είχαν τρόπο και οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν τις οφειλές τους προς τους ανωτέρω. Ωστόσο υπήρξαν και περιπτώσεις πολιτών, που αν και επέδωσαν την ως άνω εξώδικη εντολή, εν τούτοις συνέχισαν να πληρώνουν, εφόσον είχαν την δυνατότητα αυτή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν προέτρεψα κανέναν προσωπικά εγώ να μην πληρώσει τις ανωτέρω οφειλές του, όπως και ανωτέρω αναφέρω.

Οι πολίτες προσήλθαν στα κατά τόπους γραφεία, ενημερώθηκαν για την δικαστική απόφαση, οι περισσότεροι από αυτούς έγιναν και μέλη της τοπικής αστικής εταιρείας, καταβάλλοντας πέντε (5) ευρώ ως μηνιαία συμμετοχή για έξοδα του γραφείου (ενοίκιο, ΔΕΗ, τηλέφωνο), ενώ οποιοδήποτε άλλο χρηματικό ποσό διέθεσαν, αφορούσε την αμοιβή του τοπικού δικαστικού επιμελητή που έκανε την επίδοση, ο οποίος πληρώθηκε απευθείας από όσους έστειλαν την εξώδικη εντολή.

Σημειωτέον ότι, το Δημόσιο δεν στερήθηκε κανένα νόμιμο δικαίωμα ή δυνατότητα, προκειμένου να ασκήσει μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των οφειλετών για ικανοποίηση και είσπραξη των απαιτήσεών του. Οι δεκάδες πάσης φύσεως αναγκαστικές κατασχέσεις και επακολουθούντες πλειστηριασμοί, που είναι παγκοίνως γνωστοί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσον του Δημοσίου, όσο και των Τραπεζών, αλλά και των Ασφαλιστικών Οργανισμών κλπ. αποδεικνύουν τα ανωτέρω. Επομένως δεν υπήρξε καμία ματαίωση της ικανοποίησης των απαιτήσεων του Δημοσίου, των τραπεζών και των ασφαλιστικών φορέων. Επομένως από την αποστολή του ανωτέρω εξωδίκου στην πραγματικότητα ουδεμία απολύτως ζημιά υπήρξε ούτε βέβαια κι εγώ, με τα όσα αναφέρω παραπάνω σχετικά, ζημίωσα καθ΄οιονδήποτε τρόπο, το Δημόσιο ΝΠΔΔ ( Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και Τράπεζες κλπ.)».

Όσο για την φυγοποινία του; Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κινδύνευε η ζωή του και για αυτό δεν έπρεπε να μπει στην φυλακή διότι υπήρχε κίνδυνος για την φυσική του εξαφάνιση!

«Η φυγοποινία μου έχει μοναδικό λόγο τον απολύτως βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς μου, αφού και στο παρελθόν αποτέλεσα στόχο δολοφονίας τουλάχιστον δύο φορές, η δε ύπαρξη σε μένα τέτοιων και τόσων περιουσιών με κάνουν να αποτελώ στόχο πολλών αντιθέτων συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) που θέλουν την φυσική μου εξαφάνιση. Η φυλάκισή μου ή έστω η κράτησή μου θα αποτελούσε, με δεδομένες τις συνθήκες κρατήσεως των φυλακών και τον συγχρωτισμό των εκεί κρατουμένων, τεράστιο, πραγματικό και όχι ιδεατό κίνδυνο για την φυσική μου ύπαρξη. Ουδέποτε ήθελα να φύγω από την Ελλάδα και ουδέποτε έφυγα μονίμως από την Ελλάδα».

Νέο παραλήρημα Σώρρα: Η ΤτΕ δεν εκταμίευσε τα 600 δισ. και άφησε την Ελλάδα στην κρίση | iefimerida.gr 0
Νέο παραλήρημα Σώρρα: Η ΤτΕ δεν εκταμίευσε τα 600 δισ. και άφησε την Ελλάδα στην κρίση | iefimerida.gr 1
Νέο παραλήρημα Σώρρα: Η ΤτΕ δεν εκταμίευσε τα 600 δισ. και άφησε την Ελλάδα στην κρίση | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ