Σαβιάνο: Ο Σαλβίνι τροφοδοτεί το μίσος για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών - iefimerida.gr

Σαβιάνο: Ο Σαλβίνι τροφοδοτεί το μίσος για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών

Ρομπέρτο Σαβιάνο/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος, Ρομπέρτο Σαβιάνο, επανέρχεται σήμερα στη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι ότι οι αρμόδιες ιταλικές αρχές θα εξετάσουν και πάλι το αν θα πρέπει να διατηρήσει, (ο συγκεκριμένος συγγραφέας), την ένοπλη προστασία που του παρέχει το ιταλικό κράτος.

«Ο Ματτέο Σαλβίνι τροφοδοτεί το μίσος για να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών», δήλωσε ο Ναπολιτάνος συγγραφέας στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τον Σαβιάνο, «τα χειρότερα ένστικτα σήμερα κατευθύνονται κατά του ίδιου και των μεταναστών, αλλά αύριο θα είναι η σειρά όλου του υπόλοιπου κόσμου».

«Ο Ματτέο Σαλβίνι μου επιτίθεται διότι είναι επικεφαλής ενός κόμματος που απαρτίζεται από κλέφτες, το οποίο, στο παρελθόν, υπεξαίρεσε σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ εκλογικών, κρατικών χρηματοδοτήσεων», τονίζει ο συγγραφέας του «Γόμορρα».

Θεωρεί, δε, ότι οι κινήσεις του γραμματέα της Λέγκα κατά των μεταναστών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων δεν πρόκειται να βελτιώσουν την καθημερινή ζωή των Ιταλών, διότι «τα νοσοκομεία της Νάπολης είναι γεμάτα ιταλούς, αφού στα κρεβάτια και στα ράντζα δεν υπάρχουν μετανάστες».

Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο, τέλος, δηλώνει ότι στην χώρα με τις πιο επικίνδυνες μαφίες όλου του κόσμου, «ο υπουργός Εσωτερικών, αντί να τις πολεμήσει, θέλει να κλείσει το στόμα σε όποιον διηγείται τον τρόπο με τον οποίο δρουν». Δηλαδή, στον ίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ