Πρόεδρος Ινδίας: Ο διασημότερος Ελληνας που ήρθε στην Ινδία ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος - iefimerida.gr

Πρόεδρος Ινδίας: Ο διασημότερος Ελληνας που ήρθε στην Ινδία ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος

Ο πρόεδρος της Ινδίας Ραμ Ναθ Κοβίντ. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ινδίας, Ραμ Ναθ Κοβίντ, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Την Τρίτη ο κ. Κοβίντ απηύθυνε ομιλία στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώθηκε στο Ζάππειο. Σε αυτήν, μιλώντας για την Ελλάδα, τη χώρα την οποία επέλεξε για να απευθυνθεί σε ολόκληρη την ΕΕ, ο Ινδός πρόεδρος αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στους δυο λαούς που ξεκινούν από την αρχαιότητα και συνεχίστηκαν μέχρι και τη συμμετοχή Ινδών στρατιωτών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο. «Οι διμερείς σχέσεις μας πάνε πίσω 2500 χρόνια. Η Ελλάδα θεμελίωσε τον δυτικό πολιτισμό και αυτή η κληρονομιά ξεπερνάει όλες τις ηπείρους», δήλωσε ο Ινδός Πρόεδρος ο οποίος μίλησε και για τον «διασημότερο Έλληνα στην Ινδία», όπως χαρακτήρισε τον Μεγάλο Αλέξανδρο. «Κάθε μαθητής στην Ινδία ξέρει πως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Ινδος βασιλιάς Πώρος αναμετρήθηκαν και έπειτα, εντυπωσιασμένοι και οι δυο από το θάρρος και την αξία τους, έγιναν σύμμαχοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ινδίας.

Ο Πρόεδρος της Ινδίας με τον Προκόπη ΠΑυλόπουλο. Φωτογραφία: Eurokinissi

Λίγο αργότερα, ο Ινδός πρόεδρος έκανε και την ακόλουθη ανάρτηση στο Twitter: « Ο πιο διάσημος Έλληνας που ήρθε στην Ινδία ήταν ασφαλώς ο Μέγας Αλέξανδρος. Έφτασε ως επικεφαλής ενός στρατού κατακτητών το 326 π.Χ. – αλλά έφυγε ως φίλος. Κάθε Ινδός μαθητής γνωρίζει ότι ο Αλέξανδρος και ο Πόρος αναμετρήθηκαν στη μάχη αλλά μετά έγιναν σύμμαχοι».

The most famous Greek to come to India was of course Alexander the Great. He arrived at the head of an invading army in 326 BC – but he left as a friend. Every Indian schoolchild knows of how Alexander and Porus fought a pitched battle and then became allies #PresidentKovind

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ