Ένας Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος φτιάχνει το «Κόμμα των Ανέργων» - iefimerida.gr

Ένας Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος φτιάχνει το «Κόμμα των Ανέργων»

άνεργος δημοσιογράφος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τους ανέργους στη χώρα να έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, ένα νέο κόμμα γεννιέται στη Θεσσαλονίκη με στόχο να διεκδικήσει μια θέση στη Βουλή εκπροσωπώντας όλους εκείνους που δεν έχουν δουλειά.

Το Κίνημα των ανέργων ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη ως κοινωνική κίνηση και με δήλωση στον Άρειο Πάγο ως κόμμα και συμμετείχε στις 13 Ιουνίου του 1999 στις ευρωεκλογές προβάλλοντας τη θέση του για την κοινωνική προστασία των ανέργων και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Αυτή τη φορά όμως είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού και στις βουλευτικές εκλογές.

Ιδρυτής του Κινήματος Ανέργων είναι ο Γαβριήλ Αβραμίδης, ο οποίος δηλώνει άνεργος δημοσιογράφος. Ο πρόεδρος του «κόμματος των ανέργων» γεννήθηκε το 1959 και αποφοίτησε από το τμήμα φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε δημοσιογράφος στο Ράδιο Ακρίτες, το ραδιόφωνο του Ποντιακού Ελληνισμού, όπου παρουσίαζε καθημερινά την εκπομπή «Πρωινή Αναφορά». Στη συνέχεια εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση, την EURO TV και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλεόραση παρουσιάζοντας καθημερινή ενημερωτική εκπομπή.

Επίσης εργάστηκε στο Κρατικό Ραδιόφωνο όπου παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή «Οδός Ελλήνων» που αφορούσε τον Απόδημο Ελληνισμό ενώ υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΝΕΑ». έλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΔΗ.ΠΗ.Τ.).

Το 1998 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Από τη θέση αυτή διετέλεσε πρόεδρος επιτροπής του Νομαρχιακού Συμβουλίου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού και Παλιννοστούντων, μέλος της Κοινής Επιτροπής του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας και πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών.

Την ίδια χρονιά ίδρυσε το Κίνημα Ανέργων με βασικό αίτημα την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους άνεργους στην Ελλάδα.

Το 2010 επέστρεψε διεκδίκησε θέση περιφερειακού συμβούλου στο πλευρό του Παναγιώτη Ψωμιάδη όντας μάλιστα ο πρώτος στη λίστα των υποψηφίων. Τότε, είχε ξεσπάσει σάλος στη Θεσσαλονίκη καθώς αποκαλύφθηκε πως ο κ. Αβραμίδης ουδέποτε υπήρξε μέλος της ΕΔΗΠΗΤ όπως ισχυριζόταν. Μάλιστα η ίδια η ΕΔΗΠΗΤ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατέρριπτε τους ισχυρισμούς του.

Πρόσφατα μιλώντας στο tvxs.gr για την κάθοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή ο κ. Αβραμίδης είχε δηλώσει πως το κόμμα «δεν απευθύνεται μόνο στους τυπικά άνεργους αλλά και στους υποαπασχολούμενους, στους επισφαλώς εργαζόμενους, στους υπαλλήλους που αύριο θα είναι άνεργοι, καθώς και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι βρίσκονται στο 'κόκκινο'».

Μάλιστα ο κ. Αβραμίδης έχει προαναγγείλει εξειδίκευση των θέσεων του κόμματος οι οποίες όπως ήταν αναμενόμενο είναι αντιμνημονιακές. Σε ότι αφορά δε την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος, ο πρόεδρός του εξηγεί πως τα μέλη του προέρχονται απ' όλο το πολιτικό φάσμα από σοσιαλιστές και κομμουνιστές μέχρι πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και φιλελεύθερους.

Ο ίδιος δηλώνει άνεργος και ισχυρίζεται πως παρά τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει το κόμμα θα γίνει μια «έντιμη προσπάθεια» κυρίως μέσα από τη χρήση του διαδικτύου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ