Ανυποχώρητος ο Τραμπ: Mηδενική ανοχή στους παράτυπους μετανάστες - iefimerida.gr

Ανυποχώρητος ο Τραμπ: Mηδενική ανοχή στους παράτυπους μετανάστες

O Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να διατηρήσει τη "σκληρή πολιτική" της για να αποτρέψει την είσοδο εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα.

Aυτό είπε απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ασκούνται διώξεις στις οικογένειες των παράτυπων μεταναστών που περνούν τα σύνορα με το Μεξικό.

«Πρέπει να έχουμε μια πολύ σκληρή πολιτική. Διαφορετικά, εκατομμύρια κι εκατομμύρια θα εισρεύσουν στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε επιλογή», είπε.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση θα σταματήσει την άσκηση ποινικών διώξεων στους γονείς που περνούν τα σύνορα έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους, μέχρις ότου οι υπηρεσίες μετανάστευσης να αποκτήσουν τους πόρους ώστε να μπορούν να κρατούν τις οικογένειες μαζί.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, η Σάρα Άισγκαρ Φλόρες, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το δημοσίευμα αυτό είναι ανακριβές και ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην "πολιτική μηδενικής ανοχής".

«Πρέπει να έχουμε ένα πολύ ισχυρό σύνορο. Αν δεν το έχουμε, θα έρθουν εκατομμύρια κι εκατομμύρια άνθρωποι (...) αυτό που συμβαίνει σήμερα θα μοιάζει με παιδικό παιχνίδι. Θα ήταν τρομερό αν το κάναμε ποτέ αυτό», είπε ο πρόεδρος Τραμπ.

Σε στρατιωτικές βάσεις θα φιλοξενηθούν 20.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ζήτησε από το Πεντάγωνο να προετοιμαστεί για να φιλοξενήσει σε στρατιωτικές βάσεις περίπου 20.000 ανήλικους, ασυνόδευτους μετανάστες, όπως ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ζητήθηκε από το υπουργείο Άμυνας να παράσχει στήριξη στο υπουργείο Υγείας, το οποίο ζήτησε να βρεθούν 20.000 κρεβάτια», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Τα καταλύματα προορίζονται για ασυνόδευτα παιδιά, εξήγησε. Με το διάταγμα που υπέγραψε την Τετάρτη για να βάλει τέλος στον χωρισμό των οικογενειών στα σύνορα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταζε το υπουργείο Άμυνας να διαθέσει, εφόσον χρειαστεί, κάθε κτίριο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να στεγαστούν οι ανήλικοι που φτάνουν μόνοι τους στις ΗΠΑ αναζητώντας συγγενείς τους.

Μέχρι στιγμής έχουν επιλεγεί τέσσερις βάσεις για το σκοπό αυτό, οι τρεις στο Τέξας και μία στο Άρκανσο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Αμερική μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ