Αιφνιδιαστική επίσκεψη της Μελάνια σε κέντρο φιλοξενίας προσφυγόπουλων [βίντεο] - iefimerida.gr

Αιφνιδιαστική επίσκεψη της Μελάνια σε κέντρο φιλοξενίας προσφυγόπουλων [βίντεο]

Μελάνια Τραμπ (Φωτογραφία: AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακαλεί την απόφασή του να χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς μετανάστες, η σύζυγός του Μελάνια εκφράζει εμπράκτως την αντίθεσή της στους χειρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη σε κέντρο φιλοξενίας προσφυγόπουλων, κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό.

Η Μελάνια ευχαρίστησε τους κοινωνικούς λειτουργούς για τη «σκληρή τους δουλειά και τη συμπόνια» και ρώτησε τι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει την επανένωση των παιδιών με τις οικογένειές τους «όσο πιο γρήγορα γίνεται».

«Σας ευχαριστώ πολύ που με δεχτήκατε εδώ σήμερα. Χαίρομαι που είμαι εδώ και ανυπομονώ να δω τα παιδιά. Αλλά πρώτα απ’ όλα, επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνετε, για το ηρωικό έργο που κάνετε καθημερινά και για όσα κάνετε για αυτά τα παιδιά. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι εδώ χωρίς τις οικογένειές τους και θέλω να σας ευχαριστήσω για τη σκληρή δουλειά, τη συμπόνια και την καλοσύνη που τους δείχνετε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», είπε.

«Θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω πώς μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά να επανενωθούν με τις οικογένειές τους το συντομότερο δυνατό. Σας ευχαριστώ λοιπόν για όλα όσα κάνετε. Σας ευχαριστώ όλους», πρόσθεσε.

. @FLOTUS gets tour of kids’ rooms, notes how tidy they keep them pic.twitter.com/E5m90zbp1A

Η Μελάνια Τραμπ επισκέφτηκε το Παιδικό Κέντρο New Hope στο McAllen του Τέξας, το οποίο άνοιξε το 2014. Τα περισσότερα από τα παιδιά που βρίσκονται εκεί έφτασαν στις ΗΠΑ, χωρίς συνοδεία, κάτι που σημαίνει πως δεν χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα, όπως μεταδίδει το CNN. Σύμφωνα με αξιωματούχους, τα παιδιά μένουν στο κέντρο για 32 έως 45 ημέρες.

Το ταξίδι, που αποτελεί δική της πρωτοβουλία, έρχεται μερικές ώρες μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να πάρει πίσω την απόφασή του για τον χωρισμό των παιδιών από τους μετανάστες γονείς του.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκο, είχε αρκετές συζητήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο για το ζήτημα. Οπως άλλωστε και η κόρη του, Ιβάνκα, η οποία είχε εκφράσει ιδιωτικά τις ανησυχίες της για την συγκεκριμένη απόφαση.

Η εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας Μελάνια Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, σε δήλωση εκ μέρους της μερικά 24ωρα νωρίτερα, ανέφερε πως «η κυρία Τραμπ δεν θέλει να βλέπει παιδιά να χωρίζονται από τις οικογένειές τους και ελπίζει πως και οι δύο πλευρές μπορούν τελικά να συμφωνήσουν μια επιτυχή μεταναστευτική πολιτική».

Αιφνιδιαστική επίσκεψη της Μελάνια σε κέντρο φιλοξενίας προσφυγόπουλων [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Αιφνιδιαστική επίσκεψη της Μελάνια σε κέντρο φιλοξενίας προσφυγόπουλων [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ