Bookoo.gr: Κι όμως μπορείτε να εκδώσετε το βιβλίο σας από την άνεση του σπιτιού σας

Ονειρεύεστε να γίνετε ο επόμενος Φίλιπ Ροθ αλλά κανένας εκδοτικός οίκος δεν δύναται να εκδώσει το βιβλίο σας; Μία είναι η λύση: η νέα πρωτοποριακή online υπηρεσία, με την οποία ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του βιβλίο από την άνεση του σπιτιού του.

Η έκδοση ενός βιβλίου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από την στιγμή που ο εν δυνάμει συγγραφέας ολοκληρώσει το έργο του, περνάει συνήθως πολύς καιρός μέχρι να λάβει κάποια απάντηση (συνήθως αρνητική) από έναν εκδοτικό οίκο. Κι αυτό όχι γιατί μπορεί το βιβλίο σας να μην είναι ενδιαφέρον, αλλά γιατί το κόστος έκδοσης ενός βιβλίου και κυρίως του έργου ενός νέου συγγραφέα, είναι πολλές φορές απαγορευτικό.

Εσείς όμως συνεχίζετε να πιστεύετε πως το ταλέντο σας είναι μοναδικό και πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς. Ίσως, λοιπόν και να έχετε ακούσει για την ιδέα της αυτοέκδοσης. Αν όχι, τότε καλό θα είναι να ξέρετε πως σε αυτή την περίπτωση, ο δημιουργός πληρώνει όλο το πακέτο που σημαίνει: σελιδοποίηση, εξώφυλλα, επιμέλεια, εκτύπωση, διανομή και προβολή, ενώ έχει το προνόμιο να ελέγχει πλήρως τις πωλήσεις και τα έσοδα του βιβλίου του.

Εδώ λοιπόν, έρχεται το bookoo.gr. Μια νέα πρωτοποριακή online υπηρεσία, με την οποία ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μόνος του το βιβλίο του, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να «παραγγείλει» υπηρεσίες εικονογράφησης, επιμέλειας, σχεδιασμού εξωφύλλου και να πουλήσει το έργο του σε όλο τον κόσμο, κρατώντας όλα τα κέρδη για τον εαυτό του.

Πώς όμως προέκυψε αυτή η ιδέα;
Όπως αναφέρει το bookoo.gr, η ιδέα προέκυψε επειδή παρατηρήθηκε μια μεγάλη προσφορά χειρογράφων, τα οποία ήταν αδύνατον να εκδώσουν οι οίκοι, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να δουν την εργασία τους τυπωμένη σε μορφή βιβλίου.



Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του:

  • Αποφεύγετε την ψυχοφθόρα και χρονοβόρα διαδικασία εγκρίσεων από παραδοσιακούς εκδοτικούς οίκους.
  • Δεν έχετε ασφυκτικές προθεσμίες ενώ εξοικονομείτε χρόνο χωρίς πίεση. Κι αυτό διότι μπορείτε να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε την έκδοση του έργου σας όποτε θέλετε, χωρίς πίεση χρόνου, αφού οι διαδικασίες είναι πλήρως αυτοματοποιημένες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της παραγγελίας σας εφόσον αποθηκεύεται αυτόματα στο λογαριασμό σας, ενώ μπορείτε να την διακόψετε ή να τη συνεχίσετε όποτε θέλετε.
  • Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν αποκλειστικά σε εσάς.
  • Έχετε τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε ένα άρτιο τεχνικά βιβλίο, σε όποια φάση κι αν βρίσκεται, με τη χρήση μεμονωμένων υπηρεσιών.
  • Είστε απολύτως ελεύθεροι να επιλέξετε τις προδιαγραφές του βιβλίου. Μπορείτε να προσδιορίσετε όλα τα χαρακτηριστικά με πολύ απλά και καθορισμένα βήματα, είτε είναι τεχνικά (μέγεθος βιβλίου, είδος χαρτιού, είδος εξωφύλλου), είτε είναι προδιαγραφές περιεχομένου (τίτλοι, κατηγορία, τιμή, αναγνωστικό κοινό). Επίσης, μπορείτε να εκδώσετε το βιβλίο σας σε έντυπη μορφή σε όσα αντίτυπα επιθυμείτε, ή σε ηλεκτρονική μορφή σύμφωνα με πολύ υψηλά standards ή και τα δύο.
  •  Παγκοσμίως γνωστός; Μπορείτε να πουλήσετε το έργο σας παγκοσμίως: στο iTunes, bookoo.gr και σε πολλά άλλα διεθνή ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Η υπηρεσία απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες, εν δυνάμει ή επαγγελματίες συγγραφείς, όσο και σε εκδότες που θα ήθελαν να πουλήσουν τα βιβλία τους σε ηλεκτρονική μορφή.
  • Επίσης, προσφέρει μια αξιόπιστη, γρήγορη και οικονομική λύση στο πρόβλημα των τίτλων που έχουν εξαντληθεί και είναι οικονομικά ασύμφορο να επανακυκλοφορήσουν από τον εκδότη ή για τους τίτλους που έχουν μεταφραστεί σε άλλη γλώσσα αλλά δεν έχουν βρει εκδοτική στέγη στο εξωτερικό.
  • Μέσα από την πλατφόρμα, μπορούν να εκδοθούν πιο «δύσκολα» από εμπορικής πλευράς λογοτεχνικά έργα, κυρίως της μικρής φόρμας, όπως: ποίηση, νουβέλες, διηγήματα, δοκίμια.
  • Ακόμη, το Bookoo είναι το ιδανικό εργαλείο για όλες τις σχολές Δημιουργικής Γραφής & τους σπουδαστές αυτών.
  • Δίνει τη δυνατότητα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας να εκδώσουν τα συγγράμματά τους χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.
  • Απευθύνεται σε όλους, αφού κάθε εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο, μπορεί να εκδώσει έστω και 1 μόνο αντίτυπο βιβλίου ή ebook, ξεκινώντας από 45 €.

Τέλος, ένα πολύ σημαντικό νέο είναι πως από 1/8 ξεκινάει μια νέα υπηρεσία, η διάθεση των βιβλίων των συγγραφέων του Bookoo από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ