Τσαβούσογλου: Η πολιτοφυλακή των Κούρδων θα αρχίσει να αποχωρεί από τη Μανμπίτζ - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: Η πολιτοφυλακή των Κούρδων θα αρχίσει να αποχωρεί από τη Μανμπίτζ

Μεβλούτ Τσαβούσογλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μαχητές της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG θα αρχίσουν να φεύγουν από την περιοχή Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, από τις 4 Ιουλίου, έπειτα από έναν μήνα προετοιμασιών, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Ο Τσαβούσογλου είπε πως ο οδικός χάρτης για μια επίλυση στη Μάνμπιτζ που συμφωνήθηκε ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Τουρκία εφαρμόζεται πλήρως.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία, βάσει της οποίας η κουρδική πολιτοφυλακή YPG θα αποσυρθεί από τη Μάνμπιτζ και τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας εκεί θα αναλάβουν από κοινού δυνάμεις της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Κούρδοι ΜΑΝΜΠΙΤΖ πολιτοφυλακή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ