Δεύτερη μέρα πολιορκίας, στο σπίτι του δράστη στην Τουλούζη [εικόνες] - iefimerida.gr

Δεύτερη μέρα πολιορκίας, στο σπίτι του δράστη στην Τουλούζη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις εκκωφαντικές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκεται το διαμέρισμα που φιλοξενεί τον Μοχάμεντ Μέραχ, τον νεαρό Γάλλο που είναι ύποπτος ότι σκότωσε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρεις στρατιωτικούς και τρεις μαθητές εβραϊκού σχολείου και βρίσκεται περικυκλωμένος εδώ και περισσότερες από 24 ώρες στην κατοικία του.

Οι εκρήξεις είναι ενέργεια των αστυνομικών αρχών, που πολιορκούσαν την κατοικία του Μέραχ, ο οποίος κατηγορείται πως ενήργησε για λογαριασμό της Αλ Κάϊντα, στην Τουλούζη.

Οι εκρήξεις αυτές έδωσαν την εντύπωση ότι γίνεται έφοδος από την επίλεκτη μονάδα Raid. Στην πραγματικότητα είχαν στόχο να εκφοβίσουν τον Μοχάμεντ Μέραχ, ενώ οι αστυνομικοί έχουν διακόψει επίσης τις παροχές νερού, φυσικού αερίου και ηλεκτρικού στο σπίτι του.

Ο γάλλος υπουργός Πιέρ Ενρί Μπραντέτ εξήγησε στο Reuters πως οι τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Τουλούζη, στην περιοχή όπου διαμένει ο Μέραχ, αποσκοπούσαν στο να τον εκφοβίσουν.

«Πρόκειται για κινήσεις εκφοβισμού του ένοπλου (Μέραχ) ο οποίος φαίνεται πως έχει αλλάξει γνώμη και δεν θέλει να παραδοθεί» δήλωσε ο Μπραντέτ .

Νωρίτερα χθες τη νύχτα, ο αντιδήμαρχος της Τουλούζης και πηγή από την αστυνομία, δήλωσαν πως είχε αρχίσει επίθεση από την πευρά της αστυνομίας , τα μέλη της οποιας επιχείρησαν να εισβάλλουν στο διαμέρισμα του υπόπτου.

Ο Μοχάμεντ Μέραχ, 23 ετών, δεν φαίνεται πλέον ότι μπορεί να ξεφύγει, καθώς οι αστυνομικοί μοιάζουν αποφασισμένοι να τον κάνουν να σπάσει και να τον συλλάβουν ζωντανό.

Δεύτερη μέρα πολιορκίας, στο σπίτι του δράστη στην Τουλούζη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Έλεγε πως ήθελε να παραδοθεί, άλλαξε γνώμη, αυξάνουμε την πίεση για να παραδοθεί», δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Ελπίζουμε να αποφύγουμε την έφοδο επειδή επιθυμούμε να πιάσουμε ζωντανό τον κ. Μέραχ, ώστε να μπορέσει να δικαστεί», είχε δηλώσει χθες το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν για να εξηγήσει γιατί οι επίλεκτες μονάδες δεν περνούν στη δράση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ