Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο φράγμα στην Κερκίνη -Αντικατέστησαν τα συρματόσχοινα - iefimerida.gr

Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο φράγμα στην Κερκίνη -Αντικατέστησαν τα συρματόσχοινα

Εργασίες στις θύρες του φράγματος Λιθοτόπου της λίμνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εργασίες αποκατάστασης βλαβών πραγματοποιήθηκαν στις θύρες του φράγματος Λιθοτόπου της λίμνης Κερκίνης.

Συγκεκριμένα η υποδιεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών είχε πραγματοποιήσει αυτοψία στο θυρόφραγμα 3 και είχε διαπιστώσει βλάβη ενώ ζήτησε την κατεπείγουσα αποκατάστασή της λόγω έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα, με έγγραφά της, η ελληνική πρεσβεία στη Σόφια της Βουλγαρίας, σημείωνε τους κινδύνους που εγκυμονεί η άνοδος της στάθμης των υδάτων που εισέρχονται στην Ελλάδα και την πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων.

Κατά τη διάρκεια του σχετικού έργου, έγινε αντικατάσταση των συρματόσχοινων του θυροφράγματος, η λειτουργία του οποίου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωϋσιάδη, είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να ρυθμίζεται η στάθμη των υδάτων και να αποφεύγονται πλημμύρες. «Δεν επρόκειτο για ένα δύσκολο έργο, καθώς ήταν υπόθεση μερικών ημερών η αντικατάσταση των αλυσίδων που συγκρατούν και ανεβοκατεβάζουν τις πόρτες. Ωστόσο από άποψη σημασίας ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο

καθώς διασφαλίζει τη λειτουργικότητα της θύρας του φράγματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωϋσιάδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ