Πολυεθνικές κατά του Τραμπ: Απάνθρωπη η μεταναστευτική πολιτική - iefimerida.gr

Πολυεθνικές κατά του Τραμπ: Απάνθρωπη η μεταναστευτική πολιτική

Ο Τζέιμι Ντάιμον (Φωτογραφία: AP/ Kevin Wolf)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της μεταναστευτικής πολιτικής του στράφηκαν μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Πολυεθνικές ζήτησαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να βάλει αμέσως τέλος στην πολιτική διαχωρισμού των οικογενειών παράτυπων μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας, τονίζοντας ότι πρόκειται για απάνθρωπη τακτική.

«Η Business Roundtable προτρέπει την κυβέρνηση να βάλει αμέσως τέλος στην πολιτική χωρισμού των ανηλίκων που συνοδεύονται από τους γονείς τους», δήλωσε ο Τσακ Ρόμπινς, ο υπεύθυνος για θέματα μετανάστευσης στο λόμπι των εργοδοτών. «Η πρακτική αυτή είναι απάνθρωπη και αντίθετη με τις αμερικανικές αξίες», τόνισε.

Επίσης, η Business Roundtable ζήτησε να εγκριθεί νόμος που θα προστατεύει τα παιδιά τα οποία έφτασαν παράνομα στις ΗΠΑ μαζί με τους γονείς τους.

Πρόεδρος της Business Roundtable είναι ο Τζέιμι Ντάιμον, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας JPMorgan Chase. Στην οργάνωση αυτή των εργοδοτών μετέχουν πολλές μεγάλες πολυεθνικές, όπως οι Caterpillar, Boeing, Walmart, General Motors, IBM, Johnson&Johnson και General Electric.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ψυχρανθεί οι σχέσεις του λόμπι με τον Λευκό Οίκο. Αν και χαιρέτισαν τη φορολογική μεταρρύθμιση, με την οποία μειώθηκαν οι φόροι τους, οι εταιρείες επέκριναν δριμύτατα τον Τραμπ για την απόφασή του να επιβάλει δεσμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ