Σκόπια: Το πρωί της Τετάρτης η ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Ελλάδα - iefimerida.gr

Σκόπια: Το πρωί της Τετάρτης η ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Ελλάδα

Φωτογραφία: AP/ Boris Grdanoski
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρωί της Τετάρτης (11 π.μ. τοπική ώρα), θα συνέλθει το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, για την ψηφοφορία προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα, για το ονοματολογικό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που αντιτίθεται στη συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες και αποχώρησε από τη συζήτηση την Τρίτη, έχει καλέσει τους υποστηρικτές της σε συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο, την ίδια ώρα.

Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής της ΠΓΔΜ ενέκρινε την κύρωση της συμφωνίας την Τρίτη, έπειτα από μία τεταμένη συνεδρίαση.

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσιάζοντας τη συμφωνία στα μέλη της επιτροπής, χαρακτήρισε την υπογραφή της πράξη ευθύνης και πατριωτισμού και έκανε λόγο για ιστορικές ημέρες για τη χώρα του. Η επίλυση του ονοματολογικού είναι ένας συμβιβασμός «στον οποίο εμείς και οι Έλληνες φίλοι προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ό,τι είναι σημαντικό για όλους εμάς», επισήμανε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος υπογράμμισε ότι η απόφαση για την επίλυση του ονοματολογικού ελήφθη χωρίς πίεση από τις χώρες της Δύσης.

Τα επιχειρήματά του πάντως δεν έπεισαν τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, οι οποίοι φώναζαν «προδότη, προδότη!» και στη συνέχεια αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ