Απαγόρευση εξόδου από την χώρα για 6 κατηγορούμενους της Proton Bank - iefimerida.gr

Απαγόρευση εξόδου από την χώρα για 6 κατηγορούμενους της Proton Bank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για έξι από τους συνολικά 28 κατηγορούμενους στην υπόθεσης της Proton Bank, διατάσσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Δραγάτσης, μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, για την άσκηση δίωξης, στην οποία τονίζει την «ανάγκη διενέργειας λήψης νόμιμων μέτρων προς τη διασφάλιση δικαστικής λογοδοσίας όλων των κατηγορουμένων».

Ο κ. Δραγάτσης, που διενήργησε πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων τα οποία χορήγησε η τράπεζα, εξέδωσε διάταξη όχι για το σύνολο των εμπλεκομένων στην υπόθεση, αλλά για έξι για τους οποίους ήδη έχει σταλεί σήμα σε Αστυνομία, αεροδρόμια, λιμάνια κ.α.

Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφορά τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, τα στελέχη, την επίμαχη περίοδο, της τράπεζας Αθανάσογλου, Κολίτζα, Λιαρμακοπούλου, Σαραμαντή και τον στενό συνεργάτη του επιχειρηματία, Πέτρο Κυριακίδη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι κατηγορούμενοι αφορούν στα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεσης επίσης σε συνδυασμό με το Ν. 1608/50, που αφορά το σύνολο των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ