ΣΥΡΙΖΑ: Στημένα επεισόδια οι αποδοκιμασίες σε υπουργούς -Από ακροδεξιούς και στελέχη της ΝΔ - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Στημένα επεισόδια οι αποδοκιμασίες σε υπουργούς -Από ακροδεξιούς και στελέχη της ΝΔ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινή «γραμμή» τηρεί το κυβερνών κόμμα, χαρακτηρίζοντας ως «στημένα επεισόδια» από χρυσαυγίτες με σύμπραξη στελεχών της ΝΔ, τις αποδοκιμασίες πολιτών σε υπουργούς της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα αποδοκίμασαν την Ελενα Κουντουρά στα Χανιά και την Τρίτη τον Σταύρο Κοντονή και την Θεοδώρα Τζάκρη στα Γιαννιτσά.

Η Κουμουνδούρου, στην ανακοίνωσή της, αναφέρθηκε σε αυτά τα περιστατικά ως «δήθεν αυθόρμητες αποδοκιμασίες» και τις απέδωσε σε μεμονωμένα ακροδεξιά στοιχεία, με συμμετοχή στελεχών της ΝΔ.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «πορεύεται στα επικίνδυνα μονοπάτια της ακροδεξιάς και της πατριδοκαπηλίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι δήθεν αυθόρμητες αποδοκιμασίες από πολίτες σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά στημένα επεισόδια από μεμονωμένα ακροδεξιά στοιχεία, και με τη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ. Πρόκειται για περιθωριακές ενέργειες, και ως τέτοιες τις αντιμετωπίζουμε.

Πλέον, ο κ. Μητσοτάκης πορεύεται στα επικίνδυνα μονοπάτια της ακροδεξιάς και της πατριδοκαπηλίας, και απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την κεντροδεξιά. Οι εμφυλιοπολεμικές κραυγές του δεν μπορούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό».

Κοντονής: «Σύμπλευση ακροδεξιών και στελεχών ΝΔ»

Στην ίδια «γραμμή» κινήθηκα και ο υπ. Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για σύμπλευση ακροδεξιών και στελεχών της ΝΔ με αφορμή το Μακεδονικό.

«Η κοινή παρουσία και δράση σήμερα στα Γιαννιτσά 15-20 ακροδεξιών και επωνύμων στελεχών της ΝΔ με μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής καταδεικνύει τον πανικό που βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, μετά τις αποκαλύψεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τον τρόπο που διαπραγματευόταν η δεξιά επί 25 χρόνια και τα όσα είχε αποδεχτεί. Καταλαβαίνω την αγωνία της ΝΔ πολύ περισσότερο που σήμερα ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της μελέτης για το νέο δικαστικό Μέγαρο στην Έδεσσα, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν άμεσα, όπως άμεσα θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί η μελέτη ΣΔΙΤ για το νέο δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών. Οι 15-20 ακροδεξιοί και νεοναζί ήταν οικτρή και καταγέλαστη μειοψηφία και τέτοια θα παραμείνει» υποστήριξε.
Τζάκρη: Σόου από χρυσαυγίτες και στελέχη της ΝΔ

Από την πλευρά της, η Θεοδώρα Τζάκρη που επίσης αποδοκιμάστηκε όπως και ο Στ. Κοντονής στα Γιαννιτσά κατηγορεί την... ΝΔ: «Είναι προφανές ότι η ΝΔ έχει καταστεί πολιτικός όμηρος για λόγους εσωτερικής πολιτικής ενότητας της ακροδεξιάς εσωκομματικής της πτέρυγας και μάλιστα πλέον συμπράττει και πολιτικά σε οργανωμένες επιθέσεις με την Χρυσή Αυγή» καταγγέλλει σε δήλωσή της η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνει επίσης λόγο για «show που δόθηκε από μια χούφτα Χρυσαυγίτες και προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ στα Γιαννιτσά» κατονομάζοντας ως επικεφαλής «τον πρώην υπεύθυνο οργανωτικού της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας Ηλία Πλιόγκα». Κατά την κα Τζάκρη, αυτό «καταδεικνύει την πολιτική υποκρισία της ΝΔ, που στα λόγια υποστηρίζει τον πολιτικό φιλελευθερισμό, ενώ στο πεδίο της πραγματικής πολιτικής έχει σφιχταγκαλιαστεί με τις ακροδεξιές φασιστικές πολιτικές της Χρυσής Αυγής».

Τα γιούχα στα Γιαννιτσά

Αποδοκιμασίες και φωνές για προδότες δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, τη στιγμή που αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζονται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο των Γιαννιτσών.

Τα γιουχαρίσματα τα δέχθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή τους στην Εισαγγελία.

Τη στιγμή που αποχωρούσαν, κόσμος που ήταν σε εκείνο το σημείο άρχισε να τους γιουχάρει και να τους αποκαλεί «προδότες».

Στο βίντεο διακρίνεται η κυρία Τζάκρη να φεύγει με σκυμμένο κεφάλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποδοκιμασίες ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ