Έρχεται η «κτηνώδης» Mercedes SL 65 AMG! [εικόνες] - iefimerida.gr

Έρχεται η «κτηνώδης» Mercedes SL 65 AMG! [εικόνες]

αυτοκίνητο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Νέα Υόρκη επέλεξε η Μercedes για να παρουσιάσει την νέα έκδοση τής SL 65 AMG, τον επόμενο μήνα.

Η SL 65 AMG είναι το πιο γρήγορο μοντέλο μαζικής παραγωγής της εταιρείας. Κάτω από το καπώ, κρύβεται ένα «διαμάντι». Ο 12κύλινδρος κινητήρας σε διάταξη V εφοδιασμένος με δύο τουρμπίνες, γιατί τα 6000 κυβικά εκατοστά είναι λίγα, αποδίδει 630 ολόκληρα άλογα!

Έρχεται η «κτηνώδης» Mercedes SL 65 AMG! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η ροπή, είναι «μόλις» στα 102 κιλά, και είναι και ηλεκτρονικά περιορισμένη καθώς όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνη από την εταιρία, τα 120 κιλά που αποδίδει ο κινητήρας κάνουν το μοντέλο κάπως «δύστροπο».

Για την μετάδοση, οι Βαυαροί, χρησιμοποιούν ένα νέο κιβώτιο AMG Speedshift Plus 7G-Tronic, το οποίο συμβάλει στην επίτευξη χαμηλότερης κατανάλωσης κι έχει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας: Efficiency, Sport, Sport plus και Manual. Καινούριο είναι επίσης και το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης το οποίο προσαρμόζεται, όπως και η ανάρτηση, στο επιλεγμένο πρόγραμμα λειτουργίας.

Έρχεται η «κτηνώδης» Mercedes SL 65 AMG! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η νέα SL 65 AMG είναι ταχύτερη από την προηγούμενη, καθώς χρειάζεται μόλις 4 δευτερόλεπτα για να αγγίζει το κοντέρ τα 100 χλμ/ώρα, ενώ η τελική της είναι περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα.

Έρχεται η «κτηνώδης» Mercedes SL 65 AMG! [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Παράλληλα, έχει και χαμηλότερη κατά 17% κατανάλωση (11,6 lt/100 km σε μικτές συνθήκες). Αυτό επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων κι από το μικρότερο κατά 170 κιλά βάρος του αυτοκινήτου. Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αποκτά το καινούριο εμπρός μέρος της AMG με «διπλή λεπίδα» από χρώμιο στη μάσκα. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και η τιμή του στη Γερμανία θα είναι 236.334 ευρώ.

Έρχεται η «κτηνώδης» Mercedes SL 65 AMG! [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Έρχεται η «κτηνώδης» Mercedes SL 65 AMG! [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ