Ηπατίτιδα C: «Κάνουμε Θόρυβο για μια Αθόρυβη Νόσο» - iefimerida.gr

Ηπατίτιδα C: «Κάνουμε Θόρυβο για μια Αθόρυβη Νόσο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντική ενημερωτική εκστρατεία για την Ηπατίτιδα C υλοποιείται αυτό το διάστημα και έχει τίτλο «Κάνουμε Θόρυβο για μια Αθόρυβη Νόσο».

Η εν λόγω εκστρατεία αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος (ΕΕΜΗ) και του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Η Ηπατίτιδα C αποκαλείται «αθόρυβη» νόσος, επειδή για πολλά χρόνια δεν παρουσιάζει συμπτώματα, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να νοσούν και να μην το γνωρίζουν. Με την πάροδο των χρόνων, η νόσος εξελίσσεται και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως κίρρωση ή καρκίνο του ήπατος. Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι πάσχουν από Ηπατίτιδα C και δεν το γνωρίζουν.

Η κεντρική ιδέα της εκστρατείας

Πρωταγωνιστής στην εκστρατεία ενημέρωσης για αυτήν την «αθόρυβη» νόσο είναι ο… θόρυβος!

Με κεντρικό μήνυμα «Κάνουμε θόρυβο για μια αθόρυβη νόσο», η εκστρατεία καλεί όλους εμάς να κάνουμε δυνατό θόρυβο για να διαδώσουμε το μήνυμα ότι σήμερα η Ηπατίτιδα C μπορεί να θεραπευτεί, αρκεί να διαγνωστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα video κάνοντας δυνατό θόρυβο, με οποιονδήποτε τρόπο θέλουμε και σε οποιονδήποτε χώρο βρισκόμαστε (στο σπίτι, το γραφείο ή σε εξωτερικό χώρο), μόνοι ή με την παρέα μας. Στη συνέχεια, μοιραζόμαστε αυτό το video στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook προκαλώντας 3 φίλους μας να κάνουν το ίδιο. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάμε όλοι μαζί στη διάδοση του μηνύματος για έγκαιρη διάγνωση της Ηπατίτιδας C και παρακινούμε όσους ενδεχομένως νοσούν και δεν το γνωρίζουν, να κάνουν εξέταση για Ηπατίτιδα C και να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.

Η συμβολή σας είναι πολύ σημαντική!

Η συμμετοχή σας είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία της εκστρατείας, καθώς θα διασφαλίσει τη μετάδοση των μηνυμάτων της σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ενώ θα παρακινήσει κι άλλους χρήστες να συμμετάσχουν στην καμπάνια.

Κάντε κι εσείς θόρυβο για την Ηπατίτιδα C! Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Δημιουργήστε ένα video κάνοντας δυνατό θόρυβο

Ανεβάστε το video στον προσωπικό σας λογαριασμό Facebook χρησιμοποιώντας το παρακάτω κείμενο:

Κάνουμε θόρυβο για μια αθόρυβη νόσο! Στην Ελλάδα, 75.000 άνθρωποι πάσχουν από Ηπατίτιδα C και δεν το γνωρίζουν. @friend, @friend, @friend σας προκαλώ να κάνετε δυνατό θόρυβο, για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην ενημέρωση για έγκαιρη διάγνωση της Ηπατίτιδας C! #kanoumethoryvo www.kanoumethoryvo.gr

3. “Προκαλέστε” 3 φίλους σας να κάνουν κι εκείνοι δυνατό θόρυβο

Κάνουμε όλοι μαζί δυνατό θόρυβο για την Ηπατίτιδα C! Βοηθάμε στην ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ