Η Asos σταματά την πώληση ρούχων που περιέχουν φτερά, μετάξι και μοχέρ [εικόνες]

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα κίνηση προχωρά η εταιρεία Asos απαγορεύοντας την πώληση ρούχων που περιέχουν φτερά, μετάξι, κασμίρι και μοχέρ από την ιστοσελίδα της.

Η διάσημη εταιρεία προϊόντων μόδας επικαιροποίησε την πολιτική της για την καλή διαβίωση των ζώων και θα σταματήσει να εμπορεύεται προϊόντα που χρησιμοποιούν αυτά τα υλικά μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2019.

Η ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων Peta, δήλωσε ότι «επικροτεί την Asos που ηγείται της αλλαγής για συμπόνια στην μόδα».

Η Asos έχει ήδη απαγορεύσει τις γούνες, το ανγκόρα και άλλες προϊόντα που κατασκευάζονται από τρίχες κουνελιού αλλά και προϊόντα που χρησιμοποιούν υλικά από ευπαθή ζώα.

A post shared by ASOS (@asos) on Jun 12, 2018 at 3:46am PDT


Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη πολιτική, τα προϊόντα που περιέχουν μετάξι, φτερά και πούπουλα, οστά, δόντια ή κελύφη (συμπεριλαμβανομένου του μαργαριταριού), κασμίρι και μοχέρ δε θα είναι πλέον διαθέσιμα στην Asos.

Η Peta ισχυρίζεται πως οι βιομηχανίες που χρησιμοποιούν μοχέρ, κασμίρι και μετάξι «εκμεταλλεύονται αμέτρητες κατσίκες, χήνες, πάπιες και μεταξοσκώληκες, προκαλώντας περιττό πόνο σε αυτά τα ευαίσθητα όντα».

A post shared by ASOS (@asos) on May 28, 2018 at 2:43pm PDT

Τα εμπορικά σήματα όπως το Topshop, η Gap, το Zara, το Boohoo και η Primark έχουν δεσμευτεί να σταματήσουν να χρησιμοποιούν μοχέρ.

Η κίνηση αυτή έχει βρει θετική ανταπόκριση από τον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Wow that’s a huge step! Hopefully they’ll be completely animal product free soon! @ASOS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ