Ο Τομ Χάνκς κατηγορείται για ρατσισμό - iefimerida.gr

Ο Τομ Χάνκς κατηγορείται για ρατσισμό

Τομ Χάνκς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα βίντεο από σχολική γιορτή που τον δείχνει αγκαλιά μαζί με έναν άλλο γονιό που έχει το πρόσωπό του βαμμένο μαύρο, στάθηκε αρκετή για να σταματήσει η Αμερική να τον αντιμετωπίζει ως το διαχρονικό καλό παιδί.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα πολιτικής ορθότητας στην Αμερική από το black face, δηλαδή ένα λευκό που έχει το πρόσωπό του βαμμένο μαύρο. Κάτι που παραπέμπει στους διασκεδαστές της δεκαετίας του 50, που επέλεγαν αυτό τον τρόπο για να κάνουν πλάκα με το στερεότυπο του Αφροαμερικάνου.

Ο Τομ δεν ντύθηκε ο ίδιος μαύρος, αλλά επέτρεψε σε ένα άλλο γονέα, με βαμμένο πρόσωπο, άφρο περούκα και παραδοσιακή αφρικάνικη ενδυμασία, να σταθεί δίπλα του.

Όλα αυτά στα πλαίσια της σχολικής γιορτής του St. Matthew's Parish School το 2004, στο οποίο φοιτούν και τα δυο παιδιά του Χάνκς.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του άλλου γονέα, την συμπεριφορά του οποίου την βρήκε «αηδιαστικά προσβλητική»

Και σε ένα εξωτερικό παρατηρητή το όλο θέμα μοιάζει υπερβολικό για να αποκτήσει έκταση.

Αλλά οι Αμερικάνοι είναι καταδικασμένοι να νοιώθουν θανάσιμες τύψεις σε οτιδήποτε τους θυμίζει το παρελθόν τους ως ιδιοκτήτες δούλων.

Και ο Χάνκς έπρεπε να ξέρει καλύτερα από το να δεχτεί να μοιραστεί την σκηνή με ένα τύπο τέτοιου χαμηλού επιπέδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ