Ο Μπέζος εκθρόνισε (και επίσημα) τον Γκέιτς από την κορυφή των πλουσιότερων του πλανήτη - iefimerida.gr

Ο Μπέζος εκθρόνισε (και επίσημα) τον Γκέιτς από την κορυφή των πλουσιότερων του πλανήτη

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χήνα που γεννά χρυσά αυγά αποδείχθηκε για τον Τζεφ Μπέζος το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο που ίδρυσε πριν από 24 χρόνια με αποτέλεσμα να γίνει στα φτερά της Amazon ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού στο ηλεκτρονικό εμπόριο έχει πλέον, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, μια περιουσία που ξεπερνά τα 141,9 δισ. δολάρια, 40 περισσότερα απ’ όσα είχε πέρυσι!

Ο Μπέζος έχει 49 δισ. δολάρια περισσότερα από τον δεύτερο στη λίστα, Μπιλ Γκέιτς και 60 δισ. δολάρια περισσότερα από τον τρίτο Γουόρεν Μπάφετ.

O Μπιλ Γκέιτς (Φωτογραφία ΑΡ)

Και καθώς η τιμή της μετοχής της Amazon συνεχίζει το ράλι στις αγορές, φαίνεται ότι το πορτοφόλι του θα γίνεται ολοένα και παχύτερο.

Ο Γουόρεν Μπάφετ (Φωτογραφία ΑΡ)

Η απίστευτη ιστορία του ξεκίνησε όταν σε ηλικία 30 ετών έμαθε ότι οι χρήστες του Ίντερνετ αυξάνονταν με ετήσιο ρυθμό 2.300% και συνέλαβε την ιδέα ενός διαδικτυακού βιβλιοπωλείου

«Δεν είχα ξανακούσει στο παρελθόν να αναπτύσσεται κάτι με τέτοιο ρυθμό», είπε πριν από οκτώ χρόνια σε ομιλία του στο φημισμένο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, όπου είχε σπουδάσει. «Η ιδέα δημιουργίας ενός διαδικτυακού βιβλιοπωλείου με εκατομμύρια τίτλους -κάτι αδιανόητο για τον φυσικό κόσμο- ήταν πολύ ελκυστική».

Εκείνη την εποχή ο Μπέζος είχε μόλις παντρευτεί και ήταν αντιπρόεδρος του επενδυτικού ταμείου D.E. Shaw Group στγο Μανχάταν. Η γυναίκα του τον στήριξε στην ιδέα του, αλλά το αφεντικό του τού ζήτησε να το ξανασκεφτεί. Εκείνος, ωστόσο, συνειδητοποίησε ότι αν δεν προσπαθούσε να κάνει πράξη το όνειρό του θα το μετάνιωνε αργότερα κι έτσι το 1994 ίδρυσε την Amazon.

Ο Μπέζος εκθρόνισε (και επίσημα) τον Γκέιτς από την κορυφή των πλουσιότερων του πλανήτη  | iefimerida.gr 2
Ο Μπέζος εκθρόνισε (και επίσημα) τον Γκέιτς από την κορυφή των πλουσιότερων του πλανήτη  | iefimerida.gr 3

Τρία χρόνια αργότερα η εταιρεία του μπήκε στο χρηματιστήριο (18 δολάρια η μετοχή) κι έκτοτε αναπτύσσεται αλματωδώς. Φέτος μπήκε για πρώτη φορά στην κορυφαία δεκάδα της λίστας των 500 μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών του Fortune καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση με έσοδα 177, 87 δισ. δολαρίων πίσω από την πρώτη Walmart και τις Exxon Mobil, Berkshire Hathaway, Apple, Unitedhealth Group, McKesson, και CVS.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ