Προς απόσυρση η τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας στην Πεντέλη - iefimerida.gr

Προς απόσυρση η τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας στην Πεντέλη

Προς απόσυρση η τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά της Εκκλησίας στην Πεντέλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προς απόσυρση βαίνει, η τροπολογία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Χαραλαμπόπουλου και της Ν.Δ., Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η οποία προβλέπει να δίδεται στην Εκκλησία της Ελλάδος η δυνατότητα να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει φωτοβολταϊκά σε έκταση 3.500 στρεμμάτων στην Πεντέλη.

«Τον τελευταίο λόγο, θα τον πει το ΥΠΕΚΑ. Την τροπολογία, την κατέθεσαν βουλευτές και όχι το υπουργείο», ξεκαθάρισε ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης προαναγγέλλοντας ότι «πιθανότατα, η τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση».

Ο κ. Χαραλαμπόπουλος ανέφερε ότι η τροπολογία κατατέθηκε σε συνεννόηση όχι μόνο με τον εισηγητή της Ν.Δ. αλλά και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση η οποία θα πρέπει σήμερα να τοποθετηθεί επί του θέματος. «Ο αρχιεπίσκοπος προτείνει την αναδάσωση μεγάλης έκτασης και στη συνέχεια τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, το όφελος της οποίας θα διοχετεύσει στο αποστολικό έργο της Εκκλησίας» και υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με την τροπολογία, για να προχωρήσει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου θα πρέπει προηγουμένως να έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος για τους όρους και προϋποθέσεις αυτής της επένδυσης.

Διευκρίνισε επίσης ότι εφόσον υπογραφεί μια τέτοια σύμβαση, μόνον τότε θα μπορέσει η Εκκλησία της Ελλάδος να μπει στις διατάξεις για την κατά προτεραιότητα εξέταση της πρότασης της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ